Forum

Sharepoint yetkilen...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Sharepoint yetkilendirmeleri hakkında

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
533 Görüntüleme
(@MelihTuncaPekcan)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

Selamlar;

Sharepoint konusunda yeniyim.Şuan çalıştığım firmada Sharepoint için denemeler yapmaktayım ve bu sebebten ötürü Sharepoint 2010 server kullanmaya başladım ,( Active Directyory bulunmamaktadır).Yaptığım denemeler sırasında her departmana ayrı bir site ve grup  açtım ve kullanıcıları bu gruplara ekleyip her departmanın kendi alanında yetkilendirdim.Her kullanıcı kendi alanında herşeyi görme ve değiştirme yetkisine sahip.

Esas sorum şudur ki; 

Bilgi İşlem departmanı admin olduğu için herşeyi görme ve değiştirme yetkisine sahip fakat Muhasebe departmanının Bilgi İşlemi görme yetkisi yok. Muhasebe departmanındaki bir kullanıcı Bilgi İşlem Departmanına bir task gönderebilir mi ? veya dosyaları görmeden sadece taskları görme gibi bir yetkilendirme mevcut mudur ? Custom Permissions listesi içinde görevler ve dokumanları izleme birlikte olarak veriliyor gördüğüm kadarıyla.

 

Yardımcı olabilirseniz sevinirim;

 

Teşekkürler.

 
Gönderildi : 17/09/2015 12:37

(@eravse)
Gönderiler: 1753
Üye
 

Task lıstesıne ekleme ıznı vermeden yapamazsınız normalde ama soyle bır durum yapabılırsınız ara bır lıste yaparak o kullanıcıların oraya ınsert etmesını saglayarak bır adet workflow ıle BT dekı kullanıcıya task acarsanız dırek olarak o kullanıcının task hesabına duser. 

ayrıca SP 2010 da kullanıcı kımlıgıne burunme adımı ıle ( Wıorkflow ıcerısınde ) ara tabloya ıhtıyac kalmadan da admın hesabı ıle BT Task lıstesıne ekletmede bulunabılırsınız.

 

ProfectSoft Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri
LogPusher & Bifyou E-Commerce System
www.profectsoft.com

 
Gönderildi : 18/09/2015 02:48

(@MelihTuncaPekcan)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

Cevap için çok teşekkürler. Yani grup bazlı yetkilendirmelerde yapmak istediğimiz dosyaları görme yetkisi olmadan sadece görev paylaşımını yetkilendirmek mümkün değil anladığım kadarıyla. Fakat kişi bazlı yetkilendirme yaparsak workflow ile mümkün.

 

 
Gönderildi : 18/09/2015 12:40

(@eravse)
Gönderiler: 1753
Üye
 

gorevi bir personele assign ediyorsaniz sorun yok zaten sadece o personel gorecektir

ProfectSoft Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri
LogPusher & Bifyou E-Commerce System
www.profectsoft.com

 
Gönderildi : 20/09/2015 03:24

Paylaş: