Forum

Sharepoint 2013 Ter...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Sharepoint 2013 Term Store

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
493 Görüntüleme
(@AzizKAZDAL)
Gönderiler: 16
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

arkadaşlar merhaba,

şirket içerisinde test ettiğim sharepoint 2013  bulunmakta. Manage Meta data lar ile sorun yaşıyorum.

Sharepoint base language olarak English olarak kurulu. Sonrasında TR dil paketini yükleyip kullanıcılar için Türkçe olarak çalışmasını sağladım. Oluşturduğum Document Librarye yeni bir managa metada kolon ekliyorum. Bunu da MMS altında mesela Döküman Tipi isimli bir Term Grouba bağlıyorum. Manage metadata service e working language olarak da Türkçe geliyor ve seçili durumda.

Sorun şur da başlıyor. Döküman kütüphanesini ingilizce kullandığımda kütüphane ye yeni eklediğim manage metadata alanındaki değerleri kaydedebiliyorum. fakat aynı kütüphaneyi Türkçe arayüz ile kullandığımda ise  "Güncelleştirilmekte olan SPListItem tüm taksonomi alanlarıyla birlikte alınmadı." hata veriyor bana ve yeni belgelere metadataları ekeleyemiyorum. Eğer ingilizce arayüzle eklermsem metadata kolonuna bir değer bu kez de türkçe arayüz ile sistemi kullandığımda eklediğim değeri göremiyorum.

Eklediğim Term ler sistem tarafından translate ediliyor yani Term deki dil bölümü seçtiğimde çeviri yapılmış termler düzgün olarak ingilizceye çevrilmiş oluyor. çevrilmeyenleri de elle yazıyorum.

 
Gönderildi : 19/08/2015 16:42

(@eravse)
Gönderiler: 1753
Üye
 

Aziz bey bu link dekini uygulama şansınız varmı ?     https://tjendarta.wordpress.com/2013/07/16/fix-the-splistitem-being-updated-was-not-retrieved-with-all-taxonomy-fields/

 

saygılarımla

ProfectSoft Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri
LogPusher & Bifyou E-Commerce System
www.profectsoft.com

 
Gönderildi : 31/08/2015 01:05

(@AzizKAZDAL)
Gönderiler: 16
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

SP güncellemelerini ve CU leri yaptıktan sonra language pack kaldırıp tekrar yükledim sonra Sharepoint CA dan yedek alıp tekrar shared MMS servisleri geri yükleyince düzeldi.

Anlamsız geldi. Ama çalışıyor şu anda.

 
Gönderildi : 08/09/2015 15:01

(@AzizKAZDAL)
Gönderiler: 16
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

TEşerkkürler Erdem bey. Ama bunu ve daha nicelerini denemiştim. Hatta gönderdiğiniz adresteki blog dan da destek rica ettim mesajımı görebilirsiniz. 

 
Gönderildi : 08/09/2015 15:02

Paylaş: