Forum

Linkli sharepoint l...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Linkli sharepoint listeleri ile çalışan Access sistemin memorysini sürekli artırarak windowsu kitliyor

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
391 Görüntüleme
(@MesutDONGUL)
Gönderiler: 12
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

Bir bilgisayarda Access'i bir formu sürekli açık olarak tutuyorum. bu formun her dakikada bir defa çalışan timer olayında ise aşağıdaki gibi kod çalışıyor. sorunum yaklaşık 1 gün sonra bu accessin bilgisayaraın ram ve cpu kullanımını max düzeye yükselterek bilgisayarı ve dolayısıyla kendini kitlemesi ve çalışmaması. ben bu accessi bir job amaçlı kullanmak istiyorum. timer ile her dakikada kod çalıştığında ram bir miktar artıyor, ama 1 gün sonra kitlenecek seviyeye yükseliyor. bunu nasıl çözebilirim. aynı Access'i ODBC ile bağlı başka SQL tabloları ile linkli olarak kullandığımda herhangi bir sorun olmuyor, ama sharepoint listesi ile linkli kullandığımda memory artışı windowsu kitleyecek kadar yükseliyor.

 

DoCmd.OpenQuery "MAILTRG1_01", acViewNormal, acAdd

 
Gönderildi : 23/12/2013 14:54

(@serkankonak)
Gönderiler: 1339
Noble Member
 

Buna buradan bir şey demek zor. Spesifik bir şey yapmışsınız. Sorun SP kaynaklı görünmüyor zaten ama incelettirin daha faydalı olacaktır.

 
Gönderildi : 23/12/2013 15:07

(@MesutDONGUL)
Gönderiler: 12
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Serkan Bey Merhabalar, bahsettiğim sorunun çözümü için başka bir metod aklıma geldi. ama bunun için size bir sorum olacak.

Sharepoint listelerindeki data gerçekte bir SQL database'inde mi tutuluyor? yoksa tamamen sharepointin kendi üzerindeki sharepoint list adı verilen database yapısında mı?

Eğer bir SQL'de tutuluyor ise Access'e SQL database'indeki tabloyu bağladığımda herhangi bir ram artışı olmadığından sorunum hallolacaktır diye ümit ediyorum.

İlginiz için çok teşekkürler.

 
Gönderildi : 23/01/2014 18:37

(@serkankonak)
Gönderiler: 1339
Noble Member
 

Tüm datalarınız, SQL üzerinde WSS_CONTENT ile başlayan ilgili applictiona bağlı db de tutuluyor. Ancak her listeniz için bir tablo açılmıyor. DB mantığı ID ler ile birbirine bağlanmış tablo yapıları. Content db altında tabloları incelemelisiniz. Hazır viewlerde mevcut işinizi kolaylaştırır.

 
Gönderildi : 27/01/2014 13:46

Paylaş: