Forum

sharepoint ile tek ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

sharepoint ile tek kullanıcı üzerinden office web app kullanmak

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
408 Görüntüleme
(@nazimhatipoglu)
Gönderiler: 22
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Sharepoint üzerinden office web app i tek kullanıcı üzerinden kullanabilir miyim?

Kurum içi web sitesi yapıyorum ve office dökümanlarını görüntülemek istiyorum.

Böyle bir yol izlersem lisans sıkıntısı yaşar mıyım? 

 
Gönderildi : 02/12/2013 21:03

(@hasankoroglu)
Gönderiler: 279
Reputable Member
 

Office Web Apps office paketi ile birlikte geliyor zaten. ayrıca bir lisanslama gerektirmiyor. yalnız sharepoint lisansınız enterprise ise office dokümanlarını editleme imkanı sunuyor. sadece görüntülemek istiyorum diyorsanız herhangi bir lisanslamaya gerek duymamaktadır.

 
Gönderildi : 02/12/2013 23:16

(@nazimhatipoglu)
Gönderiler: 22
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Aslında sorunum şu. Daha önce sharepoint kullanmadım. Kullanmam gerekiyor mu onu da bilmiyorum.

Yapmak istediğim şey özetle :

Elektronik Belge yönetim sistemi tarzı bir projem var.Bir Asp.Net projesi.Bu projede tarayıcı üzerinden office dosyalarını görüntüleyip editlemek istiyorum. Bir takım web  editörleri denedim ama pek efektif kullanımı yok ayrıca kullanıcı dostu değiller. Tarayıcıdan dosya ekleyip görüntüleme ve editleme işlemlerini de bu editörler aracılığı ile yapmaya çalıştığımda editörde uyum sorunlar oluyor ayrıca kullanıcıda bir alışılmış office kullanma hissiyatı doğmuyor.Bu yüzden office belgelerini efektif bir şekilde tarayıcı üzerinde editleyip görüntüleyebileceğim bir teknoloji arıyorum. Office 365 ile Microsoft web app özelliğini tanıttı ve bu benim için biçilmiş kaftan gibi duruyor. Yalnız bu web app özelliği kullanıcı bazlı lisanslanıyor. Bu da kullanıcı sayısı net olmadığı için benim için problem.

Bu tarz bir proje çözümleyen var mı? Bu işi asp.net projemi sadece sharepoint ile haberleştirip çözebilir miyim? Ayrıca kullanıcı sayısını tek tutup tek bir bağlantı ile belgeleri görüntüleyebilir miyim? Bu yasal olur mu?

 

 

 
Gönderildi : 03/12/2013 00:27

(@hasankoroglu)
Gönderiler: 279
Reputable Member
 

Sharepoint bu işlem için biçilmiş kaftan diyebilirim sana. Lisanslama modelinde ise sharepoint cal lisansları ile çalışıyor. Kaç kullanıcı bağlacanak ise sisteme o kadar cal lisans almalısınız.

 
Gönderildi : 03/12/2013 23:50

(@nazimhatipoglu)
Gönderiler: 22
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Hasan Bey selamlar,

Cevabınız için öncelikle teşekkürler.Birkaç sorum olacak tekrardan.

1-Kurumumuzun Üniversite olarak  sharepoint 2013 enterprise lisansı var. Ayrıca cal lisansı satın alması gerekir mi  acaba? 

2-Web app için ayrı bir lisans gerekiyor mu? (Web app i ayrı bir windows server a kuracağım. Aynı server da olmuyor anladığım kadarıyla) 

 

 
Gönderildi : 10/12/2013 17:53

Paylaş: