Forum

Sharepoint 2013 ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Sharepoint 2013 özelleştirilmiş görev formunda verilerin gelmemesi

6 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
391 Görüntüleme
(@GizemTanDiker)
Gönderiler: 12
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Sharepoint 2013 ortamında çalışıyorum. Yaratmış olduğum özel bir listem var ve bu listemin bağlı olduğu Infopath ile özelleştirdiğim görev listem var. Özelleştirme sonucu oluşan editifs,displayifs ve newifs formlarını default olarak ayarladım. Bu görev listesine görevler aktarılıyor fakat görevi düzenlemek ve görüntülemek istediğimde 

"Form işlenirken bir hata oluştu.
Formu doldurmaya yeniden başlamak için Tamam düğmesini tıklatın. Form verilerinizi hata denetlemesi yapmak isteyebilirsiniz."

 şeklinde uyarı geliyor ve göreve ait hiçbir veri formda gözükmüyor. 

Bu problemi nasıl çözebilirim ?

Yardımlarınız için teşekkürler. 

 

 
Gönderildi : 26/11/2013 18:36

(@hasankoroglu)
Gönderiler: 279
Reputable Member
 

InfoPath'in formlarını (displayifs, editifs gibi dosyaları) default olarak ayarlamaman gerekiyordu. DispForm.aspx gibi dosyaları default olarak ayarlaman gerekiyor. Zaten infopath ile formu hazırlayıp publish ettiğin zaman bir ayar yapmana yani yeni oluşan dispifs dosyalarını default olarak ayarlamana gerek yok.

 
Gönderildi : 26/11/2013 19:49

(@GizemTanDiker)
Gönderiler: 12
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Yalnız bu şekilde görev öğesini görüntülemek istediğim zaman sharepointin kendi  formu geliyor. Benim özelleştirdiğim form üzerinde bilgiler gelmiyor. Görev listesinde görev ekle denildiği zaman özelleştirilmiş formda display yapıyor. Fakat iş akışı üzerinden görev atadığım zaman görev listesine eklenen görevi görüntülediğimde özelleştirmiş olduğum formda göstermiyor. Benim istediğim şey özelleştirmiş olduğum form üzerinde verileri görüntüleyebilmek. 

 
Gönderildi : 26/11/2013 20:22

(@hasankoroglu)
Gönderiler: 279
Reputable Member
 

Şu adımları takip etmeni rica ediyorum:

- İlgili listeyi internet explorerda açıp  ribbon menüden list bölümünden Formu Infopath ile düzenleyi seç

- Form'un infopath içerisinde senin yaptığın değişiklikleri kapsayacak şekilde açıldığından emin ol. çünkü biraz sonra sunucudan ilgili liste için hazırlanmış infopath formlarını sileceğiz.

-  Daha sonra tekrar internet explorerda ilgili listenin sayfasında yine ribbon menüden lsite ayarları bölümüne gir.

- Orada form ayarları seçeneğini tıkla

- Form ayarlarında varsayılan formu kullan ve sunucudan infopath formunu sil diye seçenekler olması lazım. her ikisini de seçip tamam'a bas.

- Tekrar formu aç ve formun varsayılan sharepoint formuna dönüştüğünü doğrula.,

- eğer silme işleminden sonra internet explorerda formu açmada veya yeni öğe eklemede sayfa bulunamıyor hatası alırsan, ie yi kapatıp tekrar aç, yine işe yaramazsa ie'nin geçmişini sil. farklı tarayıcan giriş yaptığında sayfanın açıldığını görebilirsin.

- daha sonra açık olan infopath formunu tekrar publish et.

- ie içerisinde formun infopath formuna dönüştüğünden emin ol.

 
Gönderildi : 27/11/2013 12:37

(@GizemTanDiker)
Gönderiler: 12
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Hasan Bey, özel bir liste için özelleştirilen form bu işlemelere gerek kalmadan da açılıyor. Benim yapmak istediğim şeyi daha ayrıntılı olarak şu şekilde anlatayım.

Görevler listem var (özel liste değil) Görevler listesini de Infopath ile özelleştirdim.Bu görevler listesine görev atamaları aktarılıyor. Bunu da sharepoint designer daki iş akışı ile sağlıyoruz. İş akışında "Görev Ata" action'ı ile görev adı,atanan ve görev açıklama bilgileri iş akışı içerisinde tanımlıyoruz ve bu tanımlamalar Görevler listesine aktarılıyor. Yalnız bu listeyi düzenlemek veya görüntülemek istediğimizde sharepoint'in varsayılan formunda açılıyor. Özelleşştirdiğimiz formda görüntüleyebilmemiz için ne yapmam gerekmektedir?

  

 
Gönderildi : 27/11/2013 14:30

(@hasankoroglu)
Gönderiler: 279
Reputable Member
 

Bir onceki mesajimda yazdiklarimi uygulamani tavsiye ediyorum.

 
Gönderildi : 27/11/2013 22:02

Paylaş: