Forum

Yardım masası benze...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Yardım masası benzeri bir uygulama

4 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
461 Görüntüleme
(@hasankoroglu)
Gönderiler: 279
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar,

Bir yardım masası projesi oluşturmam gerekiyor. Bunu nasıl yapacağım hakkında kafamda tam oturmuş bir şey yok. Bu konuda sizlerin önerilerine ihtiyacım var. Sistemim: Sharepoint 2013, Infopath 2013, SP Designer 2013. İşleyiş aşağıdaki gibi olacaktır:

- Arayan kişinin bilgileri alınacak

- Arayan kişinin sorunu yazılacak

- Sorun hangi departman iel ilgili ise o departman seçilecek

- Sorun departmana yetkilisine iletilecek

- Departman yetkilisi sorunu çözme anlamında yaptıklarını ve çözümünü ilgili kayda bağlı olacak şekilde yazacak.

Ben şu şekilde çözdüm ama çok hoş olmadı. Çağrı Kayıtları ve Çağrı Detayları şeklinde iki listem var. Çağrı kaydı oluşturulduğunda workflow aracılığı ile bir "Cagri # 2" benzeri bir Takip No oluşturuyorum. Birim yetkilisine workflow aracılığı ile bir eposta yolluyorum. e posta da yer alan link Çağrı Detay listesine yeni kayıt açacak ve sonunda querystring aracılığı ile çağrı takip nosu olacak şekilde oluşturuldu. Yani  http://sp/Lists/ar%20Detay/Item/newifs.aspx?List=f67541f2%2D4aae%2D4675%2D8490%2D0638b0123c7c&CagriID=Çağrı%20%23%20 [%Current Item:Kimlik%] şeklinde. Böylece querystring filtre web partı ile açılan formda bir alanı çağrı takip no ile dolduruyrum. Daha sonra departman yetkilisi linki tıklayıp ilgili çağrı hakkında gelişmeleri yazıp çağrı numarası ile kaydediyor. Çağrı kaydını açan kimse ilgili kayda baktığı zaman yine web part yardımı ile çağrı detayda yazan bilgileri çağrı takip no ile eşleşerek ilgili çağrı detayları formun üzerinde gösteriliyor.

Bu şekilde düzgün çalışıyor ama departman yetkilisi çağrı hakkında güncelleme yaptığı zaman çağrıyı açanın haberi olmuyor. şöyle birşey yapılabilir mi?

Çağrı kaydı açılır. seçtiği departmanlara eposta gider. Departman yetkilisi aynı formu açarak daha önce doldurulan alanları değiştiremeyecek şekilde ama güncelleme adında bir alanda değişiklik yapacak şekilde açılır form. Kendisine tahsis edilen alanı doldurur ve kaydedilir. form güncellediği zaman workflow çalıır ve formun güncellendiğine dair bir uyarı verebilir. ama bu sefer şu sorun var. birden fazla departman aynı çağrıya farklı güncelleştirmeler yapmak istese nasıl yapabilirim bilmiyorum. biraz uzun bir konu oldu ama umarım derdimi anlatabilmişimdir.

Yardımlarınız için teşekkürler. 

 
Gönderildi : 20/09/2013 20:57

(@mertkibar)
Gönderiler: 856
Noble Member
 

http://www.manageengine.com/products/service-desk/    bu programı deneyebilirsiniz.

Aradığınız tüm özellikler var..

 
Gönderildi : 21/09/2013 00:01

(@serkankonak)
Gönderiler: 1339
Noble Member
 

Bu soruya cevap bir süre vermeyeceğim. Çözüp buraya çözümünü yaz. Bu sorunu çözecek donanımdasın bekliyoruz 🙂

 
Gönderildi : 25/09/2013 22:57

(@velibaldan)
Gönderiler: 99
Estimable Member
 

Hasan Abi Merhaba,

Anladığım kadarıyla ilk aklımagelenleri  paylaşacağım...(Doğru anlamışsam tabi..:)) 

infopath: Güncelleyecek deparman ve güncelleme adedi(yorum sayısı) önceden  beklli değilse fillerformun bi repeating  field i vardı  buradan bir form oluşturup..User Profile dan departman adını alıp   yorumuyla beraber  reating a yeni bi item olarak ekleyebilirsin.

 Development: event receiver oluşturup  update, create olaylarında  mailde atarsın, eklenenin adından takip no da oluşturursun, ve bu takip no su ile eklenencek yeni yorumu başka bir listeye(detay yada hareket listesi)  kaydedebilirsin.(istediğin herşeyi gönlünce yapabilirsin kod kısmında..)

 Kolay Gelsin..

 
Gönderildi : 09/10/2013 18:58

Paylaş: