Forum

Dashboard Designer ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Dashboard Designer - Data Connections Hata

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
459 Görüntüleme
(@EnesArslan)
Gönderiler: 35
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Selamlar,

İki gün öncesine kadar database e bağlanıyordum fakat bugün bağlantı kurduğumda aşağıdaki hata ile karşılaşıyorum. SQL Server Management Studio ile database e bağlanıyorum. Sharepoint içerisinden oluşturmuş olduğum veri kaynağı ilede bağlantı kurabiliyorum. Tek sorunum Dashboard Designer bağlantısı. İnternetteki çözüm yollarını denedim fakat çözüm olmadı.

 Application Management -> Manage Servise Applications -> Perfomance Point Service Application altında güvenli depolama hizmet uygulaması kısmına Secure Store Service eklidir. 

 

 
Gönderildi : 21/05/2013 18:25

(@serkankonak)
Gönderiler: 1339
Noble Member
 

Bu hatanın çözümü servis düzenlemesidir SSO ile. Tekrar sakince bakin yaptıklarınıza gözünüzden kaçıyor olabilir. Bir hata ile çok yoğun uğraşıldığında kaçabiliyor bazen.

 
Gönderildi : 22/05/2013 16:51

(@velibaldan)
Gönderiler: 99
Estimable Member
 

Merhaba,

Sanırım aynı sorunu dün yaşadım.DB de SP de yetkili AD  kullanıcısına   CA  den Secure Store Service ve PerformansPointService  e yetki vermeniz gerekiyor. aksi takdirde dashboard designer da  >New Data Source  sunucuyu yazıyorsunuz db leri getirmiyor..

(Dış liste için  datasource  çektiyse daha önce  aynı kullanıcı  işini görecektir.Tabi DB de de datareader yetkisi olmalı. ) 

Kolay gelsin 

 

 

 
Gönderildi : 23/05/2013 14:11

(@EnesArslan)
Gönderiler: 35
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Selamlar

yukarıda bahsetmiş olduğum sorunu Secure Store Service kısmında User tanımladım ve PerformancePoint Hizmet Uygulaması Ayarları kısmında katılımsız hizmet hesap ayarlarını yaptıktan sonra bağlantı sorunumu çözmüş oldum yani database bağlanabiliyor tablolarımı görebiliyorum. Fakat şimdi şöyle bir sorun oluştu. Dashboard Designer programında Oluştur -> Raporlar -> SQL Raporlama Hizmetleri oluşturmak istediğim zaman benden bir eklenti kurmamı istiyor. Microsoft Report Viewer 2012 kurmam için link veriyor kurmak istiyorum fakat kurulmuyor neden böyle bir eklenti istedğini bilmiyorum daha önce çalıştırabiliyordum. Eklenti kurulamayıncada "Uygun rapor düzenleyicisi yüklenemedi. Lütfen uygun eklentinin yüklendiğini doğrulayın." diyor. Bilgisayarımda SQL Server 2008 R2 yüklü Microsoft Report Viewer Redistributable 2008 eklentisini kurdum kabul etmedi ısrarla 2012 istiyorum diyor.

 

 
Gönderildi : 17/06/2013 15:02

Paylaş: