Forum

Sharepoint 2013 wor...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Sharepoint 2013 workflow email gonderememe

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
376 Görüntüleme
(@BilalBal)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

 

Sharepoint 2013 Foundation kurulu bir sistemim var. Sharepoint i ilk kez deniyor ve ofiste kullanmak istiyoruz. Benim sorunum su; bir liste hazirladim form ile bunu dolduruyorum. Approval workflow unu kullanarak kisiye atama yaptim. Workflow calisyor ama email gonderemiyor.  Workflow history de gonderilemedi veya settings a bakin diye error geliyor.

Sistemde Exchange server yok. Godaddy/gmail tabanli emaili kullanmak istiyorum. Bunun icin outgoing ayarlarini yaptim asagidaki adrese gore

http://davidlozzi.com/tag/outgoing-email/

Ayni sorun devam ediyor. Acaba sharepoint te mi yoksa Exchange mi olmasi lazim illa. Degilse ayarlari nasil yapabilirim?

Tesekkurler..

 
Gönderildi : 15/03/2013 00:45

(@serkankonak)
Gönderiler: 1339
Noble Member
 

Okuduğunuz makale doğru. Exchange gerekmiyor. Ancak SMTP maili gönderemiyor olabilir config hatalı olabilir ya da mail göndermek istediği mail adreslerine ait sunucu adresin gerçek olmadığını düşündüğünden engelliyor olabilir. SMTP yapısını Sharepoint Sunucusu üzerinde yaparak ilk 2 seçeneği eleyebilirsiniz. Diğeri için ise maili izlemeniz lazım. Mail attığı mail adresleri bir exchange e ait ise, SMTP adresine RELAY hakkı sağlamalısınız.

 
Gönderildi : 15/03/2013 01:50

(@BilalBal)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Sorun dediginiz gibi config den kaynaklaniyormus. SMTP Relay kullanmyorum. Webmail uzerinden godaddy ile calisiyoruz. Ayrica asagidaki yontem ile basarili oldum. SMTP yi SP Server uzerine kurdum. Ayni sorunla karsilasanlar icin kaynak olabilir mulahazasi ile paylasiyorum.

http://msmvps.com/blogs/ivansanders/archive/2011/12/16/sharepoint-configuration-of-smtp-to-use-gmail.aspx 

Tesekkurler yanit icin.

 

 
Gönderildi : 15/03/2013 19:23

Paylaş: