Forum

Workflow ile ilgili...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Workflow ile ilgili bir soru

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
377 Görüntüleme
(@SelcukSubasi)
Gönderiler: 40
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Şöyle bir sorum olacak. Bir workflow oluşturdum. Örnek olarak; Eğer kişinin işe başlama tarihi, bugünün tarihine göre 3 gün sonra, yani 3 gün kaldı ise otomatik mail göndermesini istiyorum.

Bu şekilde yapamadım yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

 

 
Gönderildi : 05/02/2013 17:16

(@serkankonak)
Gönderiler: 1339
Noble Member
 

Kişinin işe başlama tarihini yazdığınız forma önce ilk kayıtta bir akış yazın bu akış işe başlama tarihine 3 gün eklesin ( date akışlarında mevcut), sonra bu sonucu bir alana yazmasını sağlayın örneğin, 3günsonrası diye bir alan açın buraya yazsın. Artık eliniz de işe başlama tarihinin 3 gün sonraki tarihi elinizde. Şimdi akışınızı 3günsonrası less then today yaparsanız sorununuz çözülür.

 
Gönderildi : 05/02/2013 22:48

(@SelcukSubasi)
Gönderiler: 40
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Hocam aşağıdaki şekilde yaptım fakat ilgili alana 3 gün sonrasını eklemedi. 3day diye bir kolon açtım listede. Test için kayıt oluşturdum, fakat İşe Başlama Tarihi isimli kolona girdiğim tarihin 3 gün sonrasını, 3day kolonuna yazmadı... Nerede yanlış yapmış olabilirim? Çok teşekkürler...

 
Gönderildi : 06/02/2013 13:12

(@OsmanSaracoglu)
Gönderiler: 8
Active Member
 

Selçuk Bey Merhaba;

Aşağıdaki resimde yer alan adımlar isteğinizi gerçekleştirecektir.

Özetlersem;

Öncelikle Site Workflow yaptığını ve bunu server tarafında otomatik olarak script ile başlattığını varsayıyorum. Yani "Her gün bir kez çalış" olarak ayarladığını varsayıyorum. Eğer bu konuda yardım isterseniz bu konuda da yardımcı olabilirim.

Öncelikle bugünün tarihini bir workflow değişkenine atıyoruz. Daha sonra İşe başlama tarihi ile bugünün tarihi arasındaki farkı gün olarak buluyoruz (Server bunu her gün bir kez yapacak). Ki bu fonksiyon Eylemlerde mevcuttur.

Daha sonra eğer bu değer 3 ise İşe başlama tarihinin bugünün tarihinden büyük olması koşulunu ekliyoru. Bunun nedeni işe başlatma tarihinden 3 gün sonrasında da mail atmamasını engellemektir. Çünkü tarihi çıkarma fonksiyonu mutlak değerli olarak çalışır. 

Ve Mail işlemini gerçekleştirir.

Kolay gelsin

 
Gönderildi : 08/02/2013 13:38

Paylaş: