Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Anket

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
329 Görüntüleme
(@berk_yildiz)
Gönderiler: 392
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

Sharepoint de anket oluşturup tüm sonuçları birisinin görmesini istiyorum fakat bu kişinin anket ayarlarına girmesini istemiyorum. İzin tiplerini karıştırdım fakat istediğim özelliklere uyan seçenekler göremedim. Bunu yapmaktaki kasıt ilgili kişinin anketi oluşturan kimseleri görmesini istemediğimiz içindir. Designer dan ankette oluşturan sütununu sildim. Fakat ilgili kişinin tüm yanıtları görüp analiz edebilmesi için izin tiplerinden listeleri yönet i vermem gerekiyor. Bunu yaparsam da anket ayarlarından ilgili başlıktan anket sonuçlarında kullanıcı adları gösterilsin mi yi seçtiği zaman herhangi bir yanıta tıkladığında alt kısımda oluşturan ve değiştiren kişileri görebiliyor. Bunu nasıl engelleyebiliriz.

Teşekkürler.

 
Gönderildi : 03/01/2013 14:45

(@serkankonak)
Gönderiler: 1339
Noble Member
 

Anladığım şu ki, gizli bir anket yapmak istiyorsunuz sonuçların kim tarafından girildiğinin görülmemesi gerekiyor. 

Şöyle deneyebilirsiniz daha önce yapmıştım;

Var olan anketinizi hazırlayın. Daha sonra bu anketi ayarlardan şablon olarak alıp bir başka kopyasını oluşturun. Oluşturduktan sonra, A anketi orjinal, B anketi kopya olsun.

A anketinde anket doldurulur doldurulmaz, iş akışı ile bu öğenizi B ye kopyalatın. İş akışında bu işlemi yaparken Designer da Kimliğe bürünme adımlarını seçin. ( iş akışı yazmaya başlayınca üst kısımda görülür). Kimliğe bürünmenin özelliği tüm işlemleri hangi kullanıcı iş akışı yazıyorsa onun hesabı ile yapar. Sistem hesabını tercih edin.

İş akışınızda B anketine kopyalama gerçekleşince, A daki orjinal kaydın, izinlerini değiştirin. ( izin değiştirme iş akışları kimliğe bürünme adımlarında çıkarlar normal adımlarda göremezsiniz) İzinlerde sadece sistem hesabına izin verin. İzin değiştirme işlemlerinde izin oluştur değil izinleri değiştiri seçin ki eski izinleri kaldırsın.

Böylece bir kişi anketi doldurdup kaydettiğinde, iş akışı ilgili anketi B ye kopyalayıp A dada engelleyecektir. B anketine baktığınızda anketi oluşturan değiştiren sistem hesabı olacaktır 🙂

A üzerinde bir kopya kalmasına gerek yok kimin girdiği bizi hiç ilgilendirmez derseniz bu işlemi direk kopyalatmadan A dada yapabilirsiniz. Ben orjinalin A listesinde kalması için öneri de bulundum.

Diğer türlü izin ayarlarında naparsanız yapın bir şekilde oluşturan değiştiren anket sonuçlarını görene görülecektir. ( Hiç bir şey yapmasa yeni görünüm oluşturup gene görünür olur.)

Bu riski almadan bu şekilde yapabilirsiniz. Çok karmaşık değildir rahatlıkla yapabilirsiniz. 

 
Gönderildi : 03/01/2013 15:19

(@berk_yildiz)
Gönderiler: 392
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Biraz karışık gibi görünüyor fakat yapmaya çalışacağım 🙂 Teşekkür ederim kolay gelsin.

 
Gönderildi : 03/01/2013 22:41

(@serkankonak)
Gönderiler: 1339
Noble Member
 

Görüntüde öyle duruyor aslen karışık değil 🙂

 
Gönderildi : 04/01/2013 17:44

(@berk_yildiz)
Gönderiler: 392
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Serkan Bey merhaba tekrar,

Bir önceki cevabınızda yazıldığı gibi A ve B şeklinde yapmamıza gerek
yok. Bu durumda kişiyi gizlememiz için tam olarak ne yapmamız
gerekmektedir ?

 
Gönderildi : 14/01/2013 18:58

Paylaş: