Forum

MS Sharepoint hakkı...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

MS Sharepoint hakkında kafam karıştı...

7 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
486 Görüntüleme
(@UgurDEDELi)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar benim biraz kafam karıştı. Yardımcı olursanız sevinirim.

 

Ben SQL Server 2008 RC ve CRM 2011 kurdum. Bana göre ikisi de çalışıyor ufak tefek sorularım var ve onlar için CRM bölümüne dün konu açmıştım.Bazı konularda 0 olduğum için soracagım sorulara o gözle bakarsanız daha iyi iletişim kurabiliriz.

 

Yukarıda da belirttiğim gibi ben SQL server + CRM kurulumunu gerçekleştirdim.

Sharepoint te kurmak istiyorum. Ben size amacımdan bahsedeyim en iyisi böylelikle bana daha net yardımcı olabilirsiniz.Ben X şirketindeki çalışanlar arasında iletişimi sağlamak istiyorum. Atıyorum A kişisi tasarımcı  B kişisi yazılımcı C kişisi müdür vsvs bunlar arasında iletişim. Yapılacaklar,yapılanlar,işlerin süresi vsvs bunlar gibi durumları yapmak istiyorum.Bu ve bunun gibi işlermleri nasıl yaparım. CRM ve MS Sharepoint ikisi kafamı karıştırdı. Birazcık anlatabilir misiniz. Videoları izledim ama iyice kafam karıştı. Teşekkürşer

 
Gönderildi : 27/11/2012 15:56

(@serkankonak)
Gönderiler: 1339
Noble Member
 

Merhaba. Kabiliyet açısından soruyorsanız Sharepoint, bu söylediğiniz iç departmanlarınızın birbiri ile iletişimi ve birlikte çalışmasını sağlayabilir.

Sharepoint Server içerisinde yer alan görev yönetimi, birlikte çalışma ile ilgili listeleri default olarak kullanabilirsiniz.

CRM konusu buranın değil diğer kısımda sormuşsunuz oradan cevap verilecektir. Ancak Sharepoint ile Microsoft CRM in beraber çalışmasını sağlayan connectorler de mevcuttur. Ama sizin sorduğunuz zaten bu değil sanırım.

 

 
Gönderildi : 27/11/2012 16:30

(@UgurDEDELi)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

Peki iç departmanların birbirleriyle iletişimini CRM ile yapabilir miyiz? Konu CRM e doğru kayıyor ama aklıma takılan bir soru maalesef.

Benim anladığım CRM daha çok müşteri,bayi vs lerin bağlı oldukları ya da ürün aldıkları şirketle olan iletişimi için kullanılıyor.Sharepoint ise şirket içi olan iletişimde. Yanlış mı anladım acaba ?

 
Gönderildi : 27/11/2012 17:25

(@MehmetAKSU)
Gönderiler: 321
Reputable Member
 

İstemiş olduğunuz roller'i SharePoint yapabiliyor. Bunlardan görev atayıp bu görevin ne kadar sürede biteceğine , önem derecesine , zaman yaklaştığında mail atmasına , o kişi meşgul ise iş akışıyla yardımcı atamasına kadar hemen her şeyi yapabilir bu size kalmış iş akışları yazdığınız sürece istediğinizi yapabilirsiniz form tasarımları ilede daha güzel ve renkli hale getirebilirsiniz bilginize.

 
Gönderildi : 27/11/2012 19:05

(@UgurDEDELi)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkür ederim. İlk defa kuracağım için sıkıntılı olabilir. tabiri caizse kurcalaya kurcalaya öğreneceğim artık. CRM i de kurdum ama daha %100 ne işe yaradğını tam kavrayamadım.Bakalım ilerleyen günler ne gösterecek

 
Gönderildi : 27/11/2012 19:53

(@UgurDEDELi)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

Hayırlı günler öncelikle.

 

Benim bir kaç sorum daha olacak bilgisi oan arkadaşlardan yardım istiyorum.

Sharepoint'i kurup şirketteki departmanlar arasında iletişimi sağlamak istiyorum.Ama 30 kullanıcı var diyelim herbirine kullanıcı açmamız mı gerekmekte? Konunun yeri farklı ama aynı soru CRM için de geçerli. Şu anda local olarak sıkıntı yok ama müşterilerin,bayilerin kullanımı nasıl olacak?

 
Gönderildi : 28/11/2012 13:13

(@emrebalci)
Gönderiler: 367
Reputable Member
 

Merhaba,

Bahsettiğin senaryoyu iki programlada yapabilirsin. CRM bu konularda daha esnektir.  Aralarında fiyat farklılıkları çoktur. Bayi ve müşterilerin erişimi için customer portal isminde CRM in bir eklentiside mevcut.

 

 
Gönderildi : 30/11/2012 18:36

Paylaş: