Forum

SP 2010 site action...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

SP 2010 site actions-site collection hakk.

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
352 Görüntüleme
(@niyaziaygun)
Gönderiler: 204
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

1-site actions kısmında bir project management  mevcut birde view all site content kısmında da var her iki şekilde de oluşturuluyor. Anlayamadığım nokta Emre Balcı hocamızın videoarının bir kısmında bu project mgmt kısmını view all site dan, microsoft workshop ta ise site eylemlerinde yapıyor. Aradaki fark nedir, fark var mıdır?

2-Sharepoint 2010 da site oluştururken kimi video da central administration dan oluşturuyor. kimisinde ise site eylemlerinde yapılıyor. Aynı şey mi? sonuçta central administration bize hepsini tek arayzden kontrol etme şansı veriyor. Bir fark var mı?.Default olarak kurulumda otomatik bir site oluşturuyor bildiğim kadarıyla:)

Makale kıvamında sorular oldu:)

Şimdiden teşekkürler

 
Gönderildi : 08/05/2012 19:45

(@serkankonak)
Gönderiler: 1339
Noble Member
 

Merhabalar.

1-  Fark yok. İster site eylemleri-> diğer seçenekler içinden, ister all site content den oluşturursunuz. 2 side aynı şey. Bir den fazla yer de karşınıza çıkması aslen işi kolaylaştırmak için, heryerden ulaşabilin diye yapılmış kolaylık. 2007 versiyonunda da benzer durum mevcuttu.

2- Central admin de oluşturduğunuz SITE COLLECTION ' dır. Site collectionlar central admin' den, site ve alt siteler ise ilgili site collection içerisinde yer alan site actions' dan oluşturulur ve yönetilir. Site collectionlar altlarında 1 adet en üst seviye site ve bunun altında N sayıda alt site barındırabilir. Ancak Site collection oluşturulduktan sonra ki yönetim central admin den teknik olarak çıkar. http://sitecollectionadresiniz üzerinden yönetilir. Aralarındaki fark özetle budur.

 
Gönderildi : 09/05/2012 02:16

(@niyaziaygun)
Gönderiler: 204
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkürler:-). Hocam sağolun çok makbule geçti.

 
Gönderildi : 09/05/2012 11:30

Paylaş: