Forum

Kullanıcı bazlı g&#...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Kullanıcı bazlı görünüm oluşturma

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
394 Görüntüleme
(@ibrahimtopay)
Gönderiler: 34
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba, infopath de oluşturduğum bir formu Sharepoint üzerinde kullanıcılara doldurtabiliyorum. Ancak kullanıcının sadece kendi öğelerini görmesine izin vermek istiyorum. Fakat bölüm yöneticisinin ise tüm formları görmesi gerekiyor. Bunun için nasıl bir yol izlemem gerekir.?

 
Gönderildi : 06/03/2012 20:46

(@serkankonak)
Gönderiler: 1339
Noble Member
 

Infopath edit form alanından mı bahsediyorsunuz yoksa liste görünümündenmi bu önemli her ikisi içinde farklı yollar var. Infopath verilerini herkes listede gorsun ancak tıkladığında yetkisi olmayanlar yetki erişim engellendi gibi bir sayfaya gitsin istiyorsanız form yükleme kuralına oluşturaneşit değildir aktif kullanıcı gibi bir koşul koyup bu koşulda ERİŞİMENGELLENDI görünümüne git kuralı yazmalısınız. Aktif Kullanıcıyı tanımanız için de, formunuza aktif kullanıcı isminde bir field ekleyin. Sonra yine form yukleme kurallarında ilk kural olarak eylem kuralı ekleyin. Alan ayarla özelliğini kullanıp aktif kullanıcı alanı için KullanıcıAdı() işlevini ekleyin. Böylece formu açan kullanıcıyı tanımış olursunuz. Arkasına da ilk yazdığım kuralı koyarsanız kişi açtığında yetki ona göre değişir.

Listede bu işlemi yapacaksanız kullanıcının amirini bilmeniz gerekir. Bunun için makaleler bölümünden User Profile ile ilgili makalemi okuyup uygulayın. Bölüm yöneticisi kullanıcı kişi seçici alanlarına oturtun. (Kişi seçici kısmına oturmazlarsa yani, user olarak algılanmazlar ise, filtre de kullandırtmayacaktır). Daha sonra İlgili listenizin görünümüne görünümü değiştir diyerek girin.

Görünüm filtre bölümünde Oluşturan = [Ben] veya AktifKullanıcı = BölümMüdürü derseniz, işiniz çözülür. Tekrar edeyim filtrede kullanacağız bölüm müdürü ve aktif kullanıcı alanları metin değil kişi seçici yani person picker denetimi olmalıdır.

 
Gönderildi : 07/03/2012 01:47

(@ibrahimtopay)
Gönderiler: 34
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Hocam merhaba;

Bu işlemi Sharepoint üzerinde listede yapmak istiyorum. Oluşturan = [Ben] şeklinde görevlerim görünümünü oluşturdum. Ancak Aktifkullanıcı bilgisini sharepoint üzerinde nasıl çekeceğimi anlamadım.

 
Gönderildi : 07/03/2012 12:07

Paylaş: