Forum

Sharepoint System A...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Sharepoint System Account hesabı

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
592 Görüntüleme
(@rstech)
Gönderiler: 15
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

SP 2010 için System Account AD içerisinde admin haklarına sahip bir kullanıcı ile oluşturulmuş. Yeniden kurulum mu yapılmalı yoksa daha generic bir kullanıcıya örn SP_Admin gibi bir kullanıcıya hakları geçirme söz konusu olabilir mi? Linkte sanki yeniden kurulum yapmam gerektiğini anlıyorum...

http://www.sharepointproconnections.com/article/sharepoint/T-is-a-Privilege-to-PowerShell.aspx  

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. 

 
Gönderildi : 30/11/2010 19:33

(@serkankonak)
Gönderiler: 1339
Noble Member
 

sharepoint system account u değiştirmek istiyorsunuz sanırım.Yeniden yüklemenize gerek yok.Verdiğiniz linkte bunu demiyor aslında powershell ile komut kullanarak nasıl değiştireceğinizi anlatıyor.Oradaki adımlar ile değiştirebilirsiniz.Bunun dışında değiştirme isteğinizin neden olduğunu açıklayabilirseniz başka çözümde söyleyebiliriz.Örnek managed  accounts a yeni bir ad kullanıcısı tanımlayabilir bu kullanıcıyı farm administrators ler içine alabilir sonrada services accounts da servislere bu yeni hesabı tanımlayabilirsiniz.

Yalnız yeni hesabın sharepoint db lerinde yetkili olması gerekir.Buna dikkat etmelisiniz. Servis hesabı content db başta olmak üzere dblere yazma okuma işlemi yaptığı için bu yetkileri olmak zorundadır.

 
Gönderildi : 30/11/2010 19:54

(@rstech)
Gönderiler: 15
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Tesekkurler !

 
Gönderildi : 07/01/2011 17:24

Paylaş: