Forum

Kullanıcı bilgileri...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Kullanıcı bilgileri değiştirme sorunu

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
384 Görüntüleme
(@ecabuk)
Gönderiler: 2
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

SharePoint 2007 Türkçe kullanıyorum. Sitemizi falan hazırladım kullanıma geçildi fakat şöyle bir problem var. Kullanıcı bilgilerini değiştiremiyorum. Sunucu ismi 'DY'. Kullanıcı adım 'ecabuk' . Sayfalarda isim yerine 'DY/ecabuk' diye çıkıyor. Yönetici olarak giriş yaptığım halde ne kullanıcıların ne de kendimin bilgilerini düzenleyebiliyorum. Örnek olarak şu 2 resme bakabilirsiniz:

****************

 

Ne denediysem başaramadım.Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.

 
Gönderildi : 16/09/2010 19:16

(@serkankonak)
Gönderiler: 1339
Noble Member
 

User profillerini Active Directory den çekmiyorsunuz sanırım sorunda bundan kaynaklanıyor.Bunu düzenlemek için central admin Shared Services Administration yani SSP  yönetiminiz de User Profile ile ilgili ayarları yapmanız gerekiyor.Profilleri Active directory den çekerek AD de kullanıcılari çin tanımladığınız tüm bilgileri sharepoint üzerinde kullanabilir hale gelirsiniz ve bu gibi bir hata da ortadan kalkar.AD kullanmıyor iseniz yine SSP de user profile larında kullanıcıların profillerini yönetici olarak siz düzenleyebilir yada kullanıcılar mysite larına gidip edit myprofile diyerek bu bilgileri düzenleyebilirler.

Önemli Not:Eğer Sharepoint ürününü henüz yeni kurmussanız çok yol almadan Sharepoint 2010 ürününe geçmenizi öneririm.2007 ve 2010 versiyonları arasında çok ciddi farklar var.

 
Gönderildi : 16/09/2010 20:11

Paylaş: