Forum

SBS server SharePoi...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

SBS server SharePoint hk.

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
352 Görüntüleme
(@emredemir)
Gönderiler: 121
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar,

SBS server uzerindeki SharePoint  serverı ile oluşturduğum bir siteye dış ortamdanda erişimi sağlamak istiyorum. Ayarlarında Bolge olarak internet seçtiğim halde dışarıdan bu url e erişemiyorum. Hangi adımları izlemeliyim?

 

Teşekkürler.

 
Gönderildi : 29/07/2010 22:08

(@serkankonak)
Gönderiler: 1339
Noble Member
 

Domaininizin publish olduğunu DNS ve benzeri ayarlarınızı yaptığınızı varsayıyorum.

1-Central Admin den application managementa girin

2- burada web applications altında yer alan Configure alternate access mappings seçeneğini tıklayın,

3- Edit Public URL yi seçin açılan sayfada sağ üstte yer alan Alternate Access Mapping Collection: da hangi web applicationı açmak istiyorsanız onu seçin örneğin http://makineadı:80 gibi.

4- Seçimden sonra  ekranda bazı alanlar dolacaktır boş olan internet ve extranet alanlarına URL public url yi girin.Örnek intranet  domain adınız : sharepointdomain.com olduğunu farzedelim. local den olaşırken http://makineadı şeklinde erişiyorsanız extranet intranet alanlarında belirlediğiniz public ismi girin http://extranet.sharepointdomain.com gibi.

İlk başta Dediğim gibi işin web server kısmını anlatmadım yaptığınızı farzediyorum ki o zaten başka bir konu.DNS iniz http://extranet.sharepointdomain.com bu isteği alabilirse Sharepoint bu isteği karşılayıp görüntülenecektir.Konuyu araştırmak isterseniz "Alternate Access Mapping" anahtar kelimedir.

İyi Çalışmalar.

 
Gönderildi : 29/07/2010 23:21

Paylaş: