Forum

Sharepoint Designer...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Sharepoint Designer İş Akışı Sorunu

8 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
510 Görüntüleme
(@serkankonak)
Gönderiler: 1339
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Designer da basitçe oluşturduğumuz günlük hatırlatma veya uyarı maili gönderilmesini sağlayan iş akışı örneğini uyguluyorum.Ancak iş akışı 3. adım olan sürekli mail göndermeyi tamamlayınca tamamlandı olarak sona eriyor.Halbuki iş akışının durmayıp 1. adımdaki kural sağlanana kadar devam etmesi gerekiyor.Örneğin ben 1. adımda sharepoint üzerinde oluşturduğum bir çağrı sisteminin kapatıldı olana dek uyarı atmasını isteyen şekilde örnekdeki gibi yapılandırıyorum.Sonuç 3.adım tamamlanınca akış duruyor loop etmiyor.Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.Atladığım birşeymi var.

 
Gönderildi : 23/06/2010 21:06

(@serkankonak)
Gönderiler: 1339
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Güncel 🙂

 
Gönderildi : 24/06/2010 18:59

(@emrebalci)
Gönderiler: 367
Reputable Member
 

İş akışları içersinde wait for condition diye bir seçenek var. Onu kullanmayı denedinmi.

 

 
Gönderildi : 24/06/2010 19:02

(@serkankonak)
Gönderiler: 1339
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Emre Hocam , değişim olana kadar bekle dersem mail atmaya devam etmiyecektir.Benim yapmaya çalıştığım iş akışının istediğim field da istediğim değişim alana dek tekrar etmesi.

İş akışı yeni data oluşmadan yada datada değişiklik olmadan başlayamaz.Bu gerekçe ile örnekte olduğu gibi bende son adım olan sürekli mail at adımının son kuralın da atılan maili saydırıp bu sayıyı listede MailSay fieldına yazdırıyorum . Yani 3.adım tamamlandığında listede ki data değişiyor bu durumda iş akışının yeniden başlamaya zorlanması gerekiyor başa dönecek 1. ve 2. adımlardaki kurallara bakacak onları kurallar gereği geçip 3.adıma gelecek 3. adımda 24 saat pause edip sonra mail atıp yine mailsay fieldini değiştirecek yeniden başa dönecek .... bu şekilde devam etmesi gerekiyor.Kuralı mantık olarak okuduğumuzdada doğru.Ama maalesef mailsay fieldindaki değer değişmesine karşın akış yeniden başlamıyor. Tamamlandı olarak sona eriyor.

 
Gönderildi : 24/06/2010 19:14

(@serkankonak)
Gönderiler: 1339
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Buradan çözümü görebilirsiniz.Burada bir seneryoya dayalı anlatım yapılmış.Ama bunu istedğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Not:Link 2.parta gider. 5 partlık bir anlatımdır.Diğerlerini de okumanız mantığın oturması açısından önemlidir.

 
Gönderildi : 24/06/2010 21:05

(@serkankonak)
Gönderiler: 1339
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Yukarıdaki çözümlede ne hikmetse iş akışını loopa sokamadım.Başka yolla çözdüm.Yeni bir iş akışı daha ekledim.Bu akışın adını da tetikçi koydum.İlgili listede birde field açtım.listeye data eklendiğinde yada değiştirildiğinde uyarı maili atmaya başlıyor.tabi akış son adıma gelince sonlanıyor.yalnız son adımın son kuralına dedimki git yeni açtığım fielde devam yaz.

Bu olduğunda yeni oluşturduğum tetikçi akışı çalışıyor  orayada dedimki devam yazıyorsa sen bir daha devam yaz.(Saçma gibi durabilir ancak sonuçda aynı şeyi de yazsanız bunu değişiklik olarak kabul ediyor haliyle iş akışlarını değişimden ötürü tetiklemiş oluyor).Böylece günlük mail akışı yeniden çalışıyor yeniden mail atıyor bekliyor ve yeniden devam yazıyor böylece loop oluşmuş oluyor.Burda dikkat etmek gereken husus bu loopu şartlar oluştuğunda durdurmak.Bunun içinde ilgili listedeki durum fieldına baktırıyorum "Kapatıldı"  olduğunda devam yazdırdığım fielda dur yazdırıyorum.Hem tetikçi iş akışı hemde günlük mail atan iş akışlarında eğer fieldda dur yazıyorsa ve Kapatıldı ise çalışmasın diye kural yazıyorum.Böylece iş akışları duruyor.Karışık yazmış olabilirim ancak çalışıyor.

 
Gönderildi : 25/06/2010 03:06

(@serkankonak)
Gönderiler: 1339
Noble Member
Konu başlatıcı
 

 Sharepoint service pack 2 'den sonra loopa düşmesi engellenmiş bu yüzden 2 iş akışlı yöntem ile işlem yapılabiliyor.Bu konudaki ekran görüntüsünü ve adımları anlattığım örneği koydum bu görev bitimine 3 gün kala uyarmaya başlatılması üzerine bir örnek.

bir çok seneryo örnek üzerinden geliştirilebilir.

Makale gibi düzenlenmemiştir.Özet anlatım şeklindedir.

Günlük

 
Gönderildi : 04/07/2010 03:18

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Serkan hocam selam

İş akışında Süre için Durakla kullanıyorum ve peşine email gönder eylemini ekliyorum fakat yeni öğe eklediğimde iş akışı sürüyor diyor geçmişinde 2 dakika için duraklatıldı yazıyor fakat 2 dakika geçmesine rağmen ne mail atıyor nede iş akışının durumu değişiyor sürekli sürüyor ve geçmişinde 2 dakika duraklatıldı yazısı var başka birşey olmuyor takılıp kaldı bu sorunu nasıl çözebilirim 

 
Gönderildi : 24/04/2012 17:42

Paylaş: