Forum

İntranet uygulamala...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

İntranet uygulamaları nasıl gerçekleşir

14 Yazılar
6 Üyeler
0 Likes
472 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar intranet konusunu sizlere sormam gerekli konuyu açacak alanı tam bulamadım bende buraya açmaya karar verdim eğer yanlış alansa sistem yöneticileri arkadaşlardan özür dilerim.


Soruma gelince;


Çalıştığım firmaya intranet uygulaması oluşturmak istiyorum. bu konuda sizden yardım istediğim alanlar;
 
1. İntranet için gerekli dökümanlar.
2. İntranet için yardımcı olabilecek toolslar(prg v.b.)
3. İntranetin içerisinde bulunması gereken uygulamalar.(şirkete ait olan bazı bilgiler )
4. elinizde intranet ile yapılmış örnek proje ve ya bu projeye ait ana sayfa varsa sevinirim.
5. ayrıca intranet projesi oluştururken alt yapı nedir.(alt yapıdan kastım yazılım dili olarak)


İntranet uygulaması web tabanlı uygulama sanırım ve bu nedenden dolayı html,php veya asp gibi diller yardımcı olacaktır düşüncesindeyim. Ayrıca IIS 'ye bunu nasıl enjekte ederiz.


http://www.cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2008/04/02/_31013101_s-de-birden-fazla-ssl-li-web-sitesi-yay-nlama.aspx  


Hocamızın yazdığı bu makaleyi inceledim ama biraz daha bilgiye ihityaçım var. 


Bilgi, öneri ve tecrübelerinizi paylaşmanızı bekliyorum. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 16/07/2009 15:57

(@emrebalci)
Gönderiler: 367
Reputable Member
 

WSS 3.0 kur senin işini görür.

 
Gönderildi : 16/07/2009 19:22

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

WSS 3.0 kur senin işini görür.

WSS hakkında bilgi edinmeye çalışıyorum biraz da siz bu konuda yardımcı olabilirmisiniz? nerenden başlıyayım hangi yolu çizeyim. Teşekkürler bilgi için.

 
Gönderildi : 16/07/2009 19:45

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Şunu yapamazmıyım.


 Kullanıcıların bağlı olduğu etki alanına apacheyi kursam. Buradan Php alt yapısıyla bir web sitesi yapsam bu web sitesi apachede localhost olarak açılacaktır. Bu localhostu nasıl intranet.domain.com şeklinde açılmasını sağlayabiliriz. Bu projeyi yaparsam kariyer için iyi sükse yaparım. Onun için arkadaşlar her türlü mantıklı bilgiye açığım teşekkür ederim iyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 16/07/2009 20:26

(@emrebalci)
Gönderiler: 367
Reputable Member
 

WSS yaparsan devrim olur o zaman. Anladığım kadarıyla yenisin. O yüzden daha basit web site oluşturmaları incele. Internet üzerinden hazır php forum gibi siteler var. Onları araştırabilirsin.

 
Gönderildi : 17/07/2009 12:17

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

WSS yaparsan devrim olur o zaman. Anladığım kadarıyla yenisin. O yüzden daha basit web site oluşturmaları incele. Internet üzerinden hazır php forum gibi siteler var. Onları araştırabilirsin.

Düşüncelerin için teşekkür ederim yenilik sadece wss den php, asp dil bilgim yeteri düzeyde. En azından şu ana kadar sıkıntı çekmedim. Php nin (Teknik Lise Bilişim Alanı Bölümünde) 2 yıl kadar eğitimini verdim. Her neyse sadece bizim yapımızda kullanılan IAS adı altında ERP yazılımı var ve terminal server, application server olarak kullanılan bu makinada domain adi şu şekilde.

ias.******.com tarızında ama ben bu dosyanın wwwroot bölümüne baktığımda 2 adet dosya var bunlardan biri ias.htm diğeri gragik dosyası. Bana diyebilirsiniz e arkadaşım bu dosyalardır işte ama bunlar değil kaynak koduna baktığımdada her hangi bir şekilde yönlendirme yapılmamış. Ben siteyi veri tabanlarıyla tasarlarım lakin bunu servera attığımda ayarlamayı nasıl yapacağım hakkında bilgim mevut değil bu konuda sizden yardım bekliyorum.

 
Gönderildi : 17/07/2009 15:30

(@sercanertemcoz)
Gönderiler: 47
Trusted Member
 

s.balcı böle bir konu benim içinde süper olmus seninle aynı konumdayım diyebiliri bu konu hakkında edneceğin bilgileri benimlede paylaşıp mail yoluyla bildirirsen çok memnun olurum çünkü senin yapmak istediğin intranet projesini bende uygulamak istiyorum bu benim içinde çalıştığım yerde büyük bir aşama olacak benim için açmış olduğun konu için sana teşekkür ederim ve yardımcı olacak arkadaşların yardımları için şimdiden teşekkür ederim

 
Gönderildi : 17/07/2009 15:47

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Tabiki topladığım tüm bilgileri size aktarırım, sizde bilgilerinizi hem buraya hem mail yoluyla bana aktarırsanız memnun olurum. Ben teşekkür ederim. İyi çalışmalar. 

 
Gönderildi : 17/07/2009 16:36

(@emrebalci)
Gönderiler: 367
Reputable Member
 

Merhaba,

Bu yönlendirmeleri yapabilmek için IIS i ve DNS inceleyin.

 
Gönderildi : 17/07/2009 19:53

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar sistemde kullanılan ERP yazılımını şirket içi kullanıma açmak için bir sanal domain ortamı oluşturulmuş. ias..com adı altında.


C hdd içerisinde IIS kurulu ve aynı zamanda Inetpub klasörü içerisine AdminScripts ve wwwroot klasörleri mevcut burası normal zaten.


 wwwroot klasörünün altında bizim web sitemizin yayınlanması gerekmez mi? Ama web sitemiz burada değil D hdd altında başka bir klasörde. ve ben ias..com yazdığım zaman bu web sitesi çıkmaktadır. Benim anlamadığım olay şu: wwwroot klaörünün altında herhangi bir yönlendirme mi var ki D  deki web sitesi açılıyor. ,

Ben burada istersem ias.***.com adlı web sitesini değiştirmeyi düşünüyorum. (Tabi izin çıkarsa.) Peki intranet uygulamasının içerisinde ne gibi bilgileri koyalım.


Aynı zamanda Php dili ile yazmayı düşünüyorum uygulamayı daha önceden Apache serverla bu olayı gerçekeştiriyordum. Şimdi ise sistemde kurulu olan IIS üzerinden gerçekleştirmek istiyorum. IIS ye php yi nasıl tanıtabilirim. Phpmyadmin'i çalıştırabilirmiyim. 


 

 
Gönderildi : 18/07/2009 11:12

(@emrebalci)
Gönderiler: 367
Reputable Member
 

Bir önceki mesajımdada yazdım. IIS üzerinden home directory si değişmiş. Bence bu iş için profesyonel bir destek alın. PHP içinde IIS üzerinde çalışması için bazı kurulumların yapılması lazım. Onlarıda yapsanız bence PHP nin yeri apache dir. IIS üzerinden aynı performansı alamassınız.

 
Gönderildi : 20/07/2009 11:45

(@kaantekkol)
Gönderiler: 831
Noble Member
 

İntranet ortamını ve IIS ayarlamalarını kendi localinizde deneyerek server üzerinde uygulama işlerine girişin bence. Direkt olarak Server üzerindeki IIS'e dokunmayın.

 
Gönderildi : 20/07/2009 12:35

(@yunusata)
Gönderiler: 24
Eminent Member
 

S.Balcı Merhaba,


 İntranet uygulamaları nasıl gerçekleşir...Başlıklı yazına istinaden yazıyorum.Bende özel bir hastane İntranet uy


gulaması yapmak istiyorum.Bu konuda eminim baya tecrübe edinmişsindir.Yardımcı olabilir misin:?


 


[email protected]

 
Gönderildi : 07/08/2010 16:35

Paylaş: