Forum

Hangi yolu seç...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Hangi yolu seçmeliyim ?

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
334 Görüntüleme
(@SemihBATUR)
Gönderiler: 18
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba

 Saygı Değer Hocalarım

  Şu and a yolun başında diyebileceğim bir nokatadayım. Askerden önce 2 kere sistem ve ağ uzmanlığı konusunda kursa gittim. Araya askerlik girdiği için henüz sertifikasyon sahibi olmadım. Şu an kendi yolumu çizmek ve o doğrultuda ilerlemek istiyorum. Şu an kafamdaki 2 plan MCITP yada CCNP. Fakat MCITP piyasada sayıca fazla oluduğundan hatta çoğu Paper MCITP olsada pek bi değerinizin kalmayacağını düşünüyorum. Bu nedenle zor olan daha az bulunan CCNP yimi seçsem yada sizin tavsiye edebileceğiniz farklı bir yol varmıdır.

 Saygılarımla

 
Gönderildi : 09/08/2011 14:47

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar

MCITP konusunda bilgiye sahip olun, daha sonra CCNP alanında ilerlersiniz.

Yaşınızı ve tecrübenizi tam olarak bilmediğimden dolayı çok net yorum yapamıyorum.

Eğer tecrübeniz çok az ise, bir teknik servis ortamından başlayıp 1-2 yıl orada süründükten sonra bir entegratör firmaya girip Sistem ve Network alanında kendinizi geliştirebilirsiniz. 

Ne kadar çok proje o kadar çok bilgi ve tecrübe demektir. Çok gezen mi çok okuyan mı daha çok bilir sözü vardır ya, olay bunun gibidir. Siz ne kadar çok sistem görürseniz o kadar çok farklı bilgi ve tecrübeye kavuşmuş olursunuz.

bütün bu süreç devam ederken bir yandan da sertifikasyonunuzu tamamlarsınız. CCNP güzel bir yol olur kanaatindeyim. Devamını da getirmek gerekir tabi. CCIE gibi. Özellikle CCIE Security gerçekten sektörde kabul gören bir tecrübedir.

 
Gönderildi : 09/08/2011 14:52

(@SemihBATUR)
Gönderiler: 18
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Yaşım 26 donanım konusunda şu an bi eksiğim yok sürünme aşamalarını geçtim şu anda artık tam pişme aşamasındayım acaba hangi malzemeyi kullansam die düşünyüorum. Fakat siz sanırım CCNP den önce MCITP almamın yararlı olacğını söylüyorsunuz tabikide fazla bilgi göz çıkartmaz =)

 
Gönderildi : 09/08/2011 15:06

(@huseyinkartal)
Gönderiler: 651
Honorable Member
 

Merhaba ;

Sertifika sahibi  olmak sadece İnsan Kaynakları için geçerli bence  tecrübe sertifikadan daha  önemli mümin hocamızında  dediği gibi  teknik servis personeli olarak bir yerden başlayın .. Zaten sektör sizi kendiğilinden yönlendirecektir örneğin network tarafına ilginiz daha  çok olur  networkcü olursunuz sistem tarafına  kayar iseniz sistemci olursunuz. MCITP sertifikası olan herkes çok iyi bir sistemci olduğu anlamına gelmiyor sertifika sadece süs örneğin ben MCSE sahibim  bu güne kadar  kimse nerde sertifikan diye sormadı MCSE misin evet okadar.

Bence  ilk olarak  bir teknik serviste  başlayın  sertifikasyonlara  hemen para  harcamayın (Ms sınavları artık 100$ iyi para) siz kendinizi geliştirdikce  hangi sertifikaya ihtiyacınızın  olduğunu kendiniz  seçeceksiniz.

 
Gönderildi : 09/08/2011 15:10

Paylaş: