Forum

Labris Firewall Hak...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Labris Firewall Hakkında Görüş ve Tavsiyeleriniz......????

27 Yazılar
15 Üyeler
0 Likes
3,588 Görüntüleme
(@selecteyes)
Gönderiler: 9
Active Member
 

Öncelikle bu siteye saygımı belirtmek istiyorum. Uzun zaman çalışıp eğitmenlik yaptığım bir kurum ve o kurumun saygıdeğer eğitmenlerine birkez daha saygılarımı sunuyorum.


Sayın Seçkin Demir. Kendimi tanıtmak istesem tanıtırım. Bu sitenin kuruluş amacının insanların kendini tanıtması olduğunu sanmıyorum. Benim sözlerimi kendi üstünüze alınmışsınız. Ben genel olarak söyledim. Ancak imzanızdan anladığım kadarıyla Siz zıt kutupta olduğunuzdan kendi üzerinize alındınız. Hangi explorer.i kullanıyorsunuz demişsiniz. Yerli malı ile yerli sermaye terimlerinin anlamı aynı değil sanırım. Sizin explorer yazdığınızı bilmiyordum. Eğer yazdıysanız ölene dek kullanmaya hazırım. Gelişen teknoloji bizden olsun... Biz desteğimizi esirgemeyiz.


Aynı desteği Sizde vermeye hazırmısınız? Sanmıyorum...


 


Saygılarımı sunar mcafee, juniper gibi ürünlerle olan yaşantınızda Size başarılar dilerim.

 
Gönderildi : 28/07/2009 22:10

(@selecteyes)
Gönderiler: 9
Active Member
 


Merhaba Oğuz Bey
yazdıklarınıza kısmen katılıyorum.Bir Türk ürününü desteklemek lazım.Bu ürün bizim neden desteklenmiyor neden köstekleniyor ?
Sene 2004-2005 ipcop üzerine clamwin,rbl scanner kurup satıyorduk ve markamızın adı f1security idi 🙂
sizin gibi 2 yılda 800 tane satamadık ne yazıkki çünkü bizi destekleyen arkamızda duran kimse yoktu.İşin açıkçası bizde bunu yapıcak rnd de yoktu.
Devlet desteklese idi bizi şimdi o linux ekibi kendi database ini yazmıştı.Şimdi burdan çıkarılacak sonuç şu oluyor Labris devlet destekli olmasa bırak 800 ü 80 tane bile satamazdınız.Ayrıca labrisin kurumlara ne şekilde girdiğini çok iyi biliyoruz.Devlet malı yerli malı kullan bunu sloganı ile sizde satamazsanız yazık olur yani.

Gelelim U.T.M. kavramına bu kavram 2001-2002 yılında piyasaya çıktı ve biz f1security i 2004 te yapmıştık ve bu tarz işler o zaman fazlası ile yapıldı.Ama o dönem tekrar söylemekte fayda var hiç bir şekilde Destek yoktu.Gelelim sertifikanıza , şu an piyasada satılan tüm ürünlerde var hemen hemen.olmayanında desteği gücü yok.Şimdi türkiyede sadece Labrismi var ? yok ebekçi var,netsafe var varda var hala insanlar linux üzerine firewalla isim verip Türk malı yapabiliyor.neyse bizi başarılarınız üzmez aksine sevindirir lakin sizi dünya piyasasındada görmek isteriz.Daha kendi bilgisayarını üretemeyen bir Ülkede ben firewall yapıyorum demeyin.Biliyoruz nedenini.insanlar url filteringte 40 milyon sayfayı kategorize etmiş,teknolojisini değiştirmiş,icsa,eal4+,yok virus yok ips herşeyini sertifikalamışlar.siz eal4 ile göz dolduruyorsunuz.

Şimdi bir kişi burda labrismi demiş,bir kişide demişki ihtiyacınız nedir,bir başkasıda demişki ürünümüzü karalamayın.Piyasada da bu kadar çok seçenek varken biz fortinet satarken Mustafalar sonicwall satarken seçkinler juniper,mcafee satarken bir birimizi karalamayız.Sebebi herkes işin bilincinde ve sonuçta hepsi kul yapısı bir cihaz.bir birine göre illaki fazlalığı veya eksikliği olabilir.Bu ürün kötü demek değildir.Ama ürünü kötüleyen destek kısmıdır.Şimdi biri arayacak bizi destek isteyecek bizde diyeceğizki biz sizi ararız 🙂 yokki böyle bir şey insanlar çok kritik bilgilerini cihazlarımızı kullanarak güvence altında tutuyor,siz bu hissi ellerinden alırsanız tabiiki ürününüzü değiştirirler,kullanmazlar,karalarlar.Ben burdan fortigate şikayeti olan dün ya kadar insana yardım ediyorum.Demekki nedir her fortineti satanda çok iyi bilemeyebilir.Siz bir üretici olarak bu yorumu yapmamalıydınız bence.Bu yazıyı yazacağınıza şikayeti olan arkadaşa çözüm sunsaydınız.Ben fortineti satarım bakmam desteğine ama Fortinet ,Watchguard,Sonicwall gibi firmalar sonuna kadar ürünün arkasında olur.Sorunu çözmek için uğraşır.Sizinde yapmanız gereken Ürün ile alakalı sıkıntısı olana yardım etmektir.İnsanlar desteğini iyi aldığı sorunlarına çözüm bulduğu ürünleri tercih eder.Lütfen sizde bunu örnek alın ve sloganınızı bir müşteriye iyi destek ile bin müşteri diye değiştirin.


Satış rakamları vermenin çok etik olduğunu düşünmüyorum ama şu an her yer u.t.m. ve heryerde fortinet,sonicwall,juniper,watchguard,checkpoint var.u.t.m. ürünlerde sat bırak olayı zaten yoktur.Mümkünde değildir iddiasınıda pek doğru bulmuyorum.tüm ürünlerde servis güncelleme var.firmware güncelleme var.manuel imza idi tanım idi policy idi yazmak şart.kur unut olayı diye bir şey yok.Fortinetin sırf rnd de 1500 elemanı var.security kısmındaki ürünleri yok ki böyle ürünler sizde keşke olsaydı,waf,loganalyzer,ips,antivirus,mailserverantispam,database security,kendi antivirusu,kendi url çözümü her şeyi kendi valla öğrenmek isterseniz www.fortinet.com bir tık uzakta.Bu ürünleri bence takip etmeniz çok önemli bırakın ilk onlar yapsın ama sizde çok iyisini yapmak için plan yapın.Şimdi checkpoint için yazdığınız kısma hiç girmiyorum.


size forumumuzu kötü lanse eden ve sizi gaza getirip bu yazıyı yazmanızı sağlayan select fieldı kınıyorum.
lütfen ürürünüzün desteğini iyi verip adınızı öyle duyurun.
En iyi firewall en iyi desteği olan firewalldur



 Sayın Savaş Demir;


Karşınızdaki insan-insanları tanımadan sırf rakip marka olduğu için haksızca ve olmadığı şekilde aşağılamak Size herzaman zarar verir. Burda kimse kimseyi gaza getiremez. Sizi öncelikle saygıya davet ediyorum.


Ben yukarda da dediğim gibi uzun zamandır Labris satıyorum. Bir kere olsun bizim arkamızda devlet var demedim. Tüm personelim Labriste teknik ve satış eğitimi aldı birkere olsun bu söz anılmadı... Nasıl bir art niyetle bu şekilde bir yakıştırma yaptığınıza anlam veremedim. Devlet desteğinden bahsediyorsanız, Türkiye'de ARGE yapan her firma devletten destek alabilir. Bende kendi firmamda alıyorum. Haklısınız devlet inanmadığı, samimiyetine inanmadığı kişi yada firmalara destek vermiyor. Gelecek gördüğü tüm projeleride kanunlarıyla sonuna kadar destekliyor.


Artık devlet dairelerindeki yetkililer; "Devletin güvenliğinin direk yada hisse ortaklığı İsrail olan mallarla sağlanamıyacağını" biliyor.


Arkanızda şu bu var diyeceğinize bir bakın bakalım Fortigate tüm gücüyle sizin nerenizde? Sitemiz dediğin yerin footer kısmına bir bak bakayım nerenin desteği vardır diyor. Türkiye'deki 100 fortigate kullanıcısının acaba kaçı Fortigate'inde UNIX tabanlı olduğunu bilir?


Şimdi bende çıkıp F1 bilgisayar çözümparkı arkasına alıp rant yapıyor desem çokmu güzel olur? Nasıl böyle yakıştırmalar yapabiliyorsunuz anlamadım.


 Suçladığın insanları bir tanımayı dene bakalım altından ne çıkacak? Ben İstanbul'dan Ankara'ya geldim. Ankara'da 2 yıl sırf fortigate eğitimi verdim. Netscreen Türkiye'ye switch-router harici bir ürünle girdi diye sevinip enaz 50 yere Juniper satan benim... Kime neyi öğrettiğinizi sanıyorsunuz?


Çok canınız yansada bakın konuyu açan kimi tercih etmiş?


 


Sayın Site Admini;


5846 sayılı kanun ve marka koruma kanuna göre; markayı yada eseri haksız rekabete yol açacak şekilde karalamak, markaya zarar vermek suçtur.


Konunun silinmesini talep ediyorum.

 
Gönderildi : 28/07/2009 22:31

(@SeckinDEMIR)
Gönderiler: 67
Trusted Member
 

Polemik tarzı şeylere girmeden önce yazdıklarımıza dikkat etmez isek böyle daha çok yazılar görürüz. Baştan benim yazıma alıntılı cevap verirseniz doğal olarak üstüme alır ve cevap veririm. Bilgiyi paylaşmak ile bilgiyi empoze etmek arasında fark olduğunu düşünüyorum. Siz suçlayıcı bir tavırla "biz onuda yaparız bunuda yaparız şunu da yaparız, niye yanlış yönlendiriyorsunuz" derseniz benim verdiğim cevap gayet doğaldır. Siz  İmza'ma bakıp aldanmayınız, zıt kutup yerine farklı bakış açısına sahip birisi olarak Checkpoint, Juniper, Watchguard, Fortigate, Cisco, Sidewinder, Symantec, SonicWall, Lucent, Sidewinder, Cisco ... gibi pek çok güvenlik ve network ürünününde deneyime sahibim. Kimilerinde sertifikasyonlarım var. Bu sebep ile insanlara önce "neye ihtiyaçları olduğu"nu sorup ona göre cevap vermeye çalışıyorum. Örnek olarak çalıştığım şirket FortiGate satmıyor ama bu ürünü önermeme engel değil. Aynı şekilde farklı ürünleride önerebilirim. Bunu yaparken mutlaka "çalıştığım şirket ne satıyorsa onu önermem lazım" düşüncesi ile hareket etmiyorum. Bir düşünün kendinizi !  Bu gün bile karşıma çıkan birisinin sorabileceği "en iyi firewall hangisidir" sorusuna halen "hepsinin artısı ve eksisi vardır, biri diğerinden şu özelliği ile iyi ama diğerinde de bu var derken" çalıştığınız kurumda bulunmanızdan olsa gerek hiç çekinmeden bu cevap için Labris diyebileceğinizi gördük. Sonuçta yanlış anlaşılmamak adına "Labris" umarım daha iyi yerlerde olur ve bir gün Gartner raporlarına bile girer. Gerçi size göre Gartner'a da ihtiyaç yoktur ama yinede isterseniz Çözüm Park'da bulunan Gartner raporuna bakabilirsiniz. Explorer konusuna hiç girmeye gerek yok ama neden müşterilerde Labris ile ilgili ilk duyduğum şey "yerli üretici, üretenler Türk 'lermiş" oluyor. Sizin ürününüzün özellikleri sunduğu çeşitlilik yerine firmalara acaba önce hangi cümleyi kuruyorsunuz ? Sonuçta dediğimi anlamışsınızdır. Son olarak bir gün o beğenmediğiniz McAfee ve Juniper'in yanına bir Türk firmasının (bırakalım artık firma adını) yaklaştığını görmek isterim. 

Sizede Labris'le olan bu yaşamınızda başarılar dilerim. 

 

Öncelikle bu siteye saygımı belirtmek istiyorum. Uzun zaman çalışıp eğitmenlik yaptığım bir kurum ve o kurumun saygıdeğer eğitmenlerine birkez daha saygılarımı sunuyorum.

Sayın Seçkin Demir. Kendimi tanıtmak istesem tanıtırım. Bu sitenin kuruluş amacının insanların kendini tanıtması olduğunu sanmıyorum. Benim sözlerimi kendi üstünüze alınmışsınız. Ben genel olarak söyledim. Ancak imzanızdan anladığım kadarıyla Siz zıt kutupta olduğunuzdan kendi üzerinize alındınız. Hangi explorer.i kullanıyorsunuz demişsiniz. Yerli malı ile yerli sermaye terimlerinin anlamı aynı değil sanırım. Sizin explorer yazdığınızı bilmiyordum. Eğer yazdıysanız ölene dek kullanmaya hazırım. Gelişen teknoloji bizden olsun... Biz desteğimizi esirgemeyiz.

Aynı desteği Sizde vermeye hazırmısınız? Sanmıyorum...

 

Saygılarımı sunar mcafee, juniper gibi ürünlerle olan yaşantınızda Size başarılar dilerim.

 
Gönderildi : 28/07/2009 23:29

(@selecteyes)
Gönderiler: 9
Active Member
 


Polemik tarzı şeylere girmeden önce yazdıklarımıza dikkat etmez isek böyle daha çok yazılar görürüz. Baştan benim yazıma alıntılı cevap verirseniz doğal olarak üstüme alır ve cevap veririm. Bilgiyi paylaşmak ile bilgiyi empoze etmek arasında fark olduğunu düşünüyorum. Siz suçlayıcı bir tavırla "biz onuda yaparız bunuda yaparız şunu da yaparız, niye yanlış yönlendiriyorsunuz" derseniz benim verdiğim cevap gayet doğaldır. Siz  İmza'ma bakıp aldanmayınız, zıt kutup yerine farklı bakış açısına sahip birisi olarak Checkpoint, Juniper, Watchguard, Fortigate, Cisco, Sidewinder, Symantec, SonicWall, Lucent, Sidewinder, Cisco ... gibi pek çok güvenlik ve network ürünününde deneyime sahibim. Kimilerinde sertifikasyonlarım var. Bu sebep ile insanlara önce "neye ihtiyaçları olduğu"nu sorup ona göre cevap vermeye çalışıyorum. Örnek olarak çalıştığım şirket FortiGate satmıyor ama bu ürünü önermeme engel değil. Aynı şekilde farklı ürünleride önerebilirim. Bunu yaparken mutlaka "çalıştığım şirket ne satıyorsa onu önermem lazım" düşüncesi ile hareket etmiyorum. Bir düşünün kendinizi !  Bu gün bile karşıma çıkan birisinin sorabileceği "en iyi firewall hangisidir" sorusuna halen "hepsinin artısı ve eksisi vardır, biri diğerinden şu özelliği ile iyi ama diğerinde de bu var derken" çalıştığınız kurumda bulunmanızdan olsa gerek hiç çekinmeden bu cevap için Labris diyebileceğinizi gördük. Sonuçta yanlış anlaşılmamak adına "Labris" umarım daha iyi yerlerde olur ve bir gün Gartner raporlarına bile girer. Gerçi size göre Gartner'a da ihtiyaç yoktur ama yinede isterseniz Çözüm Park'da bulunan Gartner raporuna bakabilirsiniz. Explorer konusuna hiç girmeye gerek yok ama neden müşterilerde Labris ile ilgili ilk duyduğum şey "yerli üretici, üretenler Türk 'lermiş" oluyor. Sizin ürününüzün özellikleri sunduğu çeşitlilik yerine firmalara acaba önce hangi cümleyi kuruyorsunuz ? Sonuçta dediğimi anlamışsınızdır. Son olarak bir gün o beğenmediğiniz McAfee ve Juniper'in yanına bir Türk firmasının (bırakalım artık firma adını) yaklaştığını görmek isterim. 




Sizede Labris'le olan bu yaşamınızda başarılar dilerim. 


 



Öncelikle bu siteye saygımı belirtmek istiyorum. Uzun zaman çalışıp eğitmenlik yaptığım bir kurum ve o kurumun saygıdeğer eğitmenlerine birkez daha saygılarımı sunuyorum.


Sayın Seçkin Demir. Kendimi tanıtmak istesem tanıtırım. Bu sitenin kuruluş amacının insanların kendini tanıtması olduğunu sanmıyorum. Benim sözlerimi kendi üstünüze alınmışsınız. Ben genel olarak söyledim. Ancak imzanızdan anladığım kadarıyla Siz zıt kutupta olduğunuzdan kendi üzerinize alındınız. Hangi explorer.i kullanıyorsunuz demişsiniz. Yerli malı ile yerli sermaye terimlerinin anlamı aynı değil sanırım. Sizin explorer yazdığınızı bilmiyordum. Eğer yazdıysanız ölene dek kullanmaya hazırım. Gelişen teknoloji bizden olsun... Biz desteğimizi esirgemeyiz.


Aynı desteği Sizde vermeye hazırmısınız? Sanmıyorum...


 


Saygılarımı sunar mcafee, juniper gibi ürünlerle olan yaşantınızda Size başarılar dilerim.



Değerli Arkadaşım;


Siz derken çalıştığınız firma derken neyi kastettiniz bilmem ama ben istediğim zaman istediğim ürünü satarım... İş ortağımla-ortaklarımla aynı dili konuşuyor olmam beni haksız kılmaz. Sertifika konusuna da hiç girmeyelim isterseniz uzar gider bu sayfa... [;)]


Ben yukarda EAL4+ dedim sizler bana herkesde var dediniz. Şimdi Gartner'in raporundanmı bahsedeceğiz. İmzandaki ürünler Gartner dediğiniz raporda hakederekmi oluyorlar yoksa kapitalizmin gücüylemi? Ben sizin ürünlerinizi karalamam ama satmam, önermemde... Bakın çok basit bir örnek vereyim. İstediğim şeyi yaptırabildiğim, gerektiğinde eğitim destek alabildiğim bir marka var ve 3 lira... birtarafta Exchange 2003 üstüne Mcafee antispam kurup hayatımın  yanlışını yaptığım taraf... Desteği iyimi? 3,5 aydır destek isteği durumum açık. Mcafeenin şu meşhur sorunları tespit eden programı postgresql servisinin durduğunu söylüyor ve hiçbirşekilde çalıştıramadık... Bende çıkıp karalamak istesem karalarım... Checkpoint firewall kullanan müşterilerim var. 5651 yüzünden log toplamak istiyoruz. Ek cihaz alın deniliyor fiyatını isterseniz Siz söyleyin... 4 kez destek aldım 5.de para istediler... Fortigate kurduk bir yere... 60B müşterimiz oldukça çok... Şukadar kullanıcıyı kaldırır dediler... ben yarısında uyguladım. Sınırsız firewall kuralı denildi... 9 tane kuralım var. CPU kullanımını görmenizi isterdim. İçerdeki tüm makineler formatlandı halen aynı... Destek istedik düzeldi... Nasıl düzeldiğini merak ettim girdim kurcaladım. IDS-IPS devre dışı...


Ben 3 liraya aldığım huzuru ve kaliteli hizmeti neden cefayla birlikte 6 liraya alıyım? Sırf marka diyemi? Ben satış yaparken elimdeki ürünün nereli olduğunu sormadığı müddetçe müşterime söylemem. Bu 5. kalite bilgisayar firmalarının taktiğidir. Satış taktiklerimizi Sizi ziyarete geldiğimde tartışırız...


Yukarda da dediğim gibi sözlerim Size değil geneleydi. Evet sizin sözlerinizi alıntı yaptım çünkü herkesin vereceği cevabı Siz verdiniz. Benim itirazım Türkiye'deki zihniyete... Sizin gibi bende kendimce insanları bilgilendirmek için uğraşırım. Bunun içinde birilerinden izin istemem.


Ben teknik bir insanım. Ben burada adı geçen ürünlerden bıkmışım sorunlardan ötürü... Sizlerin müşterisiyken şimdi başkasının müşterisiyim....


 


Hayırlı günler...

 
Gönderildi : 29/07/2009 01:34

 noxx
(@noxx)
Gönderiler: 1
New Member
 

Merhabalar,

Ben fortigate'tide juniperıda geçmişte satmış bir firmada teknik servis görevlisiyim. Asla alamadığım desteklerden dolayı ben artık müşterilerime bu ürünü önermek istemiyorum. Yurdumuzdan bu şekilde alternatifler çıkması bizi umutlandırıyor,

Labris böyle değil destek açısından rahatız bizde müşterilerimizde...

 

Saygılar. 

 
Gönderildi : 29/07/2009 01:50

(@SeckinDEMIR)
Gönderiler: 67
Trusted Member
 

Günaydınlar, güne güzel bir mailler ile başlamışız 🙂 Hemen yorum yapmak istiyorum sıcağı sıcağına ; Gartner'daki ürünler taraflı tarafsız her kes tarafından kabul edilen raporlardır bunu sizde biliyorsunuz. Aynı raporu (farklı değil) Juiper'de sitesinde duyurur, Watchguard'da duyurur, Fortigate'de duyurur, Sonicwall'da duyurur.  Yinede sizin bahsettiğiniz kapitalizmin gücüne umarım bir gün Labris'te sahip olur.  Şu destek alamama sorununuz ile ilgili olarak, ilk kez sizden böyle bir şikayet duyuyorum, acaba Türkiye'deki bir bayiden mi istediniz ? Checkpoint'in kendisi 365 günü kapsayan sınırsız  destek hizmetini satıyor da neden 4 kez destek veripte beşinciden ücret istesinki. Eğer bir ürünü ve bu ürüne ait 1 yıl içerisinde destek/güncelleme paketini alıyorsanız neden bir problem ile ilgili üreticiyle temas yerine bayiye gidersiniz ? Bence gayet doğarl bir olay. Bunun marka ile ilgisi yok, şu anda yurt dışı üretimi olan tüm cihazlarda destek paketleri satılırken bunların Türkiye ofisi varsa buradan yoksa yurt dışından destek alınabilmektedir. Sizin derdiniz Türkiye'deki bayiden destek almak ise o zaman o bayiye ücretini ödeyeceksiniz. Çok kişi görüyorum ürünü satın alıpta sanki o firmayı satın almış gibi davranan. Neye ücret ödediğinize dikkat etmeniz gerekir. Yani şu mantık ilginç bir firma var 7/24 destek veriyor ve yüzlerce binlerce elemanı var ama çıkıp biri diyorki destek alamıyoruz. Eğer bizler doğru kurum ile temasa geçmez isek bu tip şikayetleri çok görürüz.  McAfee GroupShield yazılımı üzerinde Antispam özelliği yazdığım gibi bir özelliktir. İşletim sistemi vs pek çok parametreden etkilenerek çalışma etkisi farklılıklar gösterebilir. Bu şikayetinizde haklı olabilirsiniz ama zaten bu yüzden McAfee SCM (EWS) diye bir ürün geliştirmiş ve bunu yıllardır satıyor eski adı webshield idi ! 2003'den belki öncesinden beri bu ürünler var yeni bir olay değil yani. . Tıpkı Fortigate tarafında firewall üzerinde antispam özelliği var ama daha fazlasını istiyorsan FortiMail almalısın durumu gibi. SCM, eSafe, FotiMail, IronMail, Brightmail gibi ve yazmadığım daha pek çok ürün bu yüzden satılmaktadır. Sizin bahsettiğiniz durum ücretsiz bir özelliktir. Neyse konuya dönecek olur isek bence asıl problem (şahsi görüşüm)  satın alınan ürüne ait haklarınızı sonuna kadar kullanmanız ama bunu yaparken doğru kurumlar ile temasa geçilmesi gerektiğidir. Bayi ile çalışmak istiyorsanız o ücreti bayiye ödemelisiniz. Bu durum belki sizin içinde geçerli olabilir. Labris'ten şiakyet edenler bayi ile görüşmek yerine belki sizlerle temasa geçselerdi memnun kalabilirlerdir yanılıyormuyuz ?

 

İyi çalışmalar dilerim 

 
Gönderildi : 29/07/2009 13:01

(@comexes)
Gönderiler: 56
Trusted Member
 

biraz geç olmuş olabilir ama bu konuyu merak eden arkadaşlar halen olabilir. labris kadar ciddiyetten uzak bi firma görmedim. ürün güzel veya kötü olabilr. ona diyeceğim bişey yok. fakat firma olarak insanı çileden çıkartan bi yapılar var. Ürünü aldıktan sonra teknik destek konusunda ciddi problemler yaşayabilirsiniz. bu konuda uzun süredir devam eden sorunları kapatmak için bir girişimde bulunduklarını da sanmıyorum. zira 2 yıldır çalışıyorum. 2 yıldır destek almak insanı çileden çıkartıyor. 2 yılda bir firmada çok şeyler değişebilir. ama labrisin bu konuda yaptığı hiçbirşey yok... kısaca insanı aldığına pişman ediyorlar.....

 

 
Gönderildi : 28/01/2010 13:33

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Konu sorulan sorudan uzaklaşmaya ve çıkar çatışmasına dönmeye başladığından mevcut konuyu kilitliyorum.

 
Gönderildi : 28/01/2010 17:19

Sayfa 2 / 2
Paylaş: