Forum

Mcafe Total Protect...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Mcafe Total Protection Service subscription Expired

11 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
663 Görüntüleme
(@kaanumut)
Gönderiler: 123
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

1 yıl Önce 10 kullanıcılı mcafe Total Protection Service almıştık, şu anda süresi doldu ve 1 yıl daha uzatmak istiyorum ama sanırsam ilk defa bu ürünü almakla pc nizde kurulu olanın lisansını güncellemek arasında fiyat olarak herhangi bir degişik fark yok gibi, bu programı kullananlar bilgilendirirse sevinirim .


 

 
Gönderildi : 28/01/2009 21:45

(@bluescreen)
Gönderiler: 104
Estimable Member
 

merhabalar;


mcafee'de yıllık yenileme ücreti ile ilk defa almak arasında bir fark olmadığı biliyorum. http://tr.mcafee.com/   buraya ve http://tr.mcafee.com/root/upgradecenter.asp?action=RenewSub&prodID=P17&verID=V10  buraya bir bakın isterseniz.


kolay gelsin

 
Gönderildi : 28/01/2009 22:08

(@SeckinDEMIR)
Gönderiler: 67
Trusted Member
 

Merhaba,

 

Bildiğiniz üzere Total Protection Service hizmeti direk olarak McAfee tarafından sağlandığı için genel olarak yenilemelerde  fiyat avantajı sağlanamıyor ancak bu noktada Partner ile Distributor arasındaki promosyon yada özel fiyat tarzı çalışmalarla maliyet avantajı sağlanabiliyor. Çalışmakta olduğum kurum McAfee Elite Partner olduğu için bu tip işlemlerin yapılabildiğini biliyorum.

 

İyi çalışmalar dilerim

 
Gönderildi : 29/01/2009 14:08

(@kaanumut)
Gönderiler: 123
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Evet abonolik yenilemede hehangi bir fiyat avantajı saglamıyorlar. Şu anda mcafe süresi dolan bilgisayarların birine uzak masa üstü baglantısı ile baglanıp bakıyorum yeni aldıgım lisans numarasını mcafede nereye girip abonolik uzatımı yapacagım diye, ama yeni lisans noları girebilecegim herhangi bir ekrana rastlamadım, yeni alacagım lisanslar ile abonolik yenilemesini nasıl yapacagım.?


Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim..

 
Gönderildi : 30/01/2009 03:14

(@SeckinDEMIR)
Gönderiler: 67
Trusted Member
 

Kullanıcı bilgisayarı üzerinde her hangi bir lisans girişi söz konusu değildir. Yapılması gereken işlem ilk alım esnasında kullanılan email adresi ile yenileme esnasında kullanılan email adresi aynı olduğu taktirde güncellemeyi yaptıysanız kullanıcılar McAfee Security Center'den güncellemelerini otomatik olarak alıyor olacaktır. Burada belki 1-2 güne ihtiyaç duyulabilir ama kontrol etmek için McAfee Security Center web sitesine register edilen email adresi ile logon olunup lisans durumu kontrol edilebilinir. Eğer orada lisans bilginiz güncel değilse doğal olarak kullanıcı tarafında da lisanslar güncellenmeyecektir, bu durumda McAfee Customer Support yada logon olduğunuz account ile case açabilirsiniz. Eğer lisanslar web sitesinden bakıldığında güncel görünüyor ise dediğim gibi 1-2 gün beklemek gerekebilir yada siz kullanmakta olduğunuz sistemleri formatlayıp yeniden kurma gibi işlemler yaptıysanız lisans aşımından kaynaklı sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz. Kullanıcı bilgisayarına bir kez kurulum yapıldıktan sonra bu kullanıcı 1 lisans'a sahip oluyor, eğer formatlayıp yeniden kurarsanız var olan lisans bilgisini kayıp edip yeniden lisans istiyor ve bu noktada lisans aşımı oluyor. Bir kontrol edip tekrar bilgi veriniz.

 

İyi çalışmalar dilerim

 
Gönderildi : 30/01/2009 13:52

(@kaanumut)
Gönderiler: 123
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Gecen yıl mcafe başka bir arkadaş tarafından kurulmuştu, bizim lisanslarda kurulumu yapan arkadaşın hesabında, bilgisayarlara herhangi bir format işlemi yapılmadı sadece lisans süresi doldu, şimdi benim macefede yeni bir hesap açıp bilgisayarlardaki mcafe programlarınıda kaldırıp baştanmı kurmam gerekiyor, şayet kaldırıp baştan kurmak dışında başka bir çözüm yolu yoksa beni ugraştırıcak gibi, çünkü bünyede lotus gibi degişik programlar kullanılıyor ve geçen yıl mcafe kuruldugunda herşeye engel koyup duruyordu, güvenlik ayarlarını yapılandıran arkadaş epey ugraşmıştı, kullanılan bütün programların portuna ayrı ayrı izin vermek gibi, Acaba programı kaldırıp tekrar yüklediğimde bu ayarlar silinip default ayarlara gerimi dönecek, şayet öyleyse bu ayarları alıp yeniden kurdugumda yeni kurulumun içine atıp bu şekilde uygulamamın bir yöntemi varmı.


 Bünyemizde 1 adet server 2003 stnd  bulunmakta, server için Mcafe Total Protection un ayrı bir uygulaması varmı yoksa terminallere kurulanın aynısımı kuruluyor.


 

 
Gönderildi : 30/01/2009 17:37

(@SeckinDEMIR)
Gönderiler: 67
Trusted Member
 

Yeni bir hesap açmayınız, var olan hesap üzerinden lisanslamanızı yapınız ! Gerekiyorsa McAfee görüşünüz yada case açınız. Eğer yeni hesap açarsanız ve yeniden yapılandırma set ederseniz pc'leriniz üzerindeki tüm AV ayarları değişecektir. O yüzden en doğru çözüm var olan hesap ile devam etmek, ek olarak yapabiliyorsanız var olan hesap ile konfigurasyonu yedekleyin (Security Center içerisinde).  Total Protection bir suite yani paket, içerisinde pek çok ürün mevcut olup kullanıcı bilgisayarlarına yüklenen VirusScan aynı şekilde sunucu üzerinede kurulur.

 
Gönderildi : 30/01/2009 17:59

(@kaanumut)
Gönderiler: 123
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Kurulumu yapan arkadaşa yani gecen sene mcafe yi lisansladıgımız hesaba ulaşma imkanım yok, mcafee türkiye ise sadece ev kullanıcılarına hizmet veriyor, Total Protection ürünü için yurt dışından destek almak durumundayım ve türkçe destek vermiyorlar bendede ingilizce sıfır gibi bişey 🙂 Başka bir öneriniz varmı.


 

 
Gönderildi : 30/01/2009 20:25

(@kaanumut)
Gönderiler: 123
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Seçkin bey size çok teşekkür ederim, geçen sene kurulumu yapan arkadaşa ulaştım. www.mcafeeasap.com daki kullanıcı adı ve şifresiyle sisteme giriş yaptım. Bütün yönetim burdanmış gerçekten cok güzel bir sistemleri varmış mcafenin ama türkçe destegi olmaması benim için sıkıntı, türkçe dökümanı varmıdır acaba. Geçen yıl alınan 10 kullanıcıda burada görünüyor, ben önümüzdeki yıl için sadece 5 tanesi yenilemek istiyorum, ama bu 5 taneyi nasıl ayırt ederim, sistemi biraz inceledim bana 10.0.0.70 gibi iç networkün ip lerini veriyor bunlar pc lerin şu anki aldıgı ip adresleri sanırım (şirketten uzagım teyit edemedim)


Bide şu var aklıma takılan; diyelimki üzerinde henüz 6 ay kullanım süresi olan bir mcafe kurulu bilgisayarımız var, bu bilgisayarı artık bünyemizde kullanmak istemiyoruz, bunun üzerindeki mcafe lisansını www.mcafeeasap.com iptal edip lisasımızı boşa cıkarıp  yeni gelen bilgisayarımıza kurup lisansımızı burada aktif edip kalan 6 ay ımızı burada kullanamaya devam edebiliyormuyuz.

 
Gönderildi : 30/01/2009 21:47

(@SeckinDEMIR)
Gönderiler: 67
Trusted Member
 

Merhaba,

 Bildiğim kadarı ile türkçe dökümanı yok, sisteminizdeki bilgisayarların ip adresleri ve sistem bilgilerini (OS/Virus Defination/Products) ilgili agent sayesinde görebiliyorsunuz. Var olan bir bilgisayarı formatlayıp tekrar kurarken yada o bilgisayarı atıp yerine yeni bir bilgisayar aldığınızda lisanslama üzerinde kullanılan lisansı boşa çıkararak yeni bilgisayara aktarabiliyorsunuz ama bu işlemi sizin yapmaya yetkiniz varmı bilmiyorum, belki McAfee Support tarafında case açmak zorunda kalabilirsiniz ancak bunu yapabileceğiniz tek yer McAfeeAsap sitesidir. Lisansları eksiltme konusunda ise yine bildiğim kadarı ile bu mümkün. örnek olarak önceden 10 kullanıcılı idi ama şimdi yenileme zamanında artık 5 kullanıcılı olarak lisanslamayı yapmak isteyebilirsiniz gibi. Ayırt etme konusunda ise kullanmayacağınız 5 bilgisayardan McAfee uninstall ediniz. McAfee tarafında support alarak lisans tablosundan kullanılmayan bilgisayarları sildiriniz.

 

İyi çalışmalar dilerim

 
Gönderildi : 02/02/2009 13:02

(@kaanumut)
Gönderiler: 123
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Seçkin bey desteginiz için çok teşekkür ederim,


 



İyi Çalışmalar.

 
Gönderildi : 04/02/2009 00:31

Paylaş: