Forum

General Restriction...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

General Restrictions

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
970 Görüntüleme
(@cevatyildiz)
Gönderiler: 50
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

1.    Diğer Web sitelerine girmek için kullanılan vekil sunucu kullanımı nasıl yasaklanabilir..(GPO hariç)


2.    http://www.google.com/translate?langpa ir=fr|en&u=www.site.com gibi çeviri sitelerinin proxy gibi görev görmesi nedeni ile nasılkullanımını iptal ettirebilirim


3.    Bedava dağıtılan ip shifter programların çalışması nasıl engellenebilir.


4.    USB lerin sadece printer ve benim izin vereceğim aygıtları çalıştırmasına izin vererek USB bellek üzerinden çalışan taşınabilir programlar nasıl engellenebilir?


a.     Pidgin, Miranda, Trillian,MSN,Yahoo,ICQ,Gtalk,AOL gibi taşınabilir mesajlaşma yazılımlarının çalışmasını nasıl engelleyebilirim


5.       http://messenger.msn.com , www.meebo.com, www.ebuddy.com, www.messengerfx.com, www.iloveim.com vb. Sitelere erişimleri nasıl kapatırım(souyorum çünkü yarın başka bir web sitesi çıkacak veya kullanılan benim bilmediğim benzer sayfalar da olabilir.

 
Gönderildi : 21/01/2009 01:23

(@SamiBOZKURT)
Gönderiler: 38
Eminent Member
 

slm..


Sisteminizde Firewall kullaniyormusunuz eger belirtirseniz bu sekilde daha mantikli ve cozumleyici sonuclar bulunabilir. yani ne ile yasaklamaya calisiyorsunuz.


Aslinda bu dedikleriniz guzel bi firewall ile cok kolay olarak yapilabilir...

 
Gönderildi : 21/01/2009 01:35

(@ahmetdemirkiran)
Gönderiler: 147
Estimable Member
 

Sami Bey'in söylediğine ek olarak;

usb bellek olayını kısıtlamak için burayı

Bahsettiğiniz web sitelerini engellemek için isa server var ise Burayı

yada bir web içerik filtreleme ürünü satın alıp kullanmanızı öneririm. bu arada bu işe de para harcamak istemez iseniz buradaki sistemi kullanabilirsiniz.

 Yine aynı şekilde firewall üzerindeki kurallara bağlı olarak çalışır protokoller burada bahsettiğim konu messenger programları ile ilgili sorununuz için

bunun içinde firewall'ın yetenekleri ve kural yapısı ile doğru orantılı olarak önce kullanmasını istediğiniz hizmete izin verip sonra geri kalan protokolleri yasaklayıcı bir kural yazdığınızda o sorunu da aşmış olacaksınız.

İyi Günler

 

 
Gönderildi : 21/01/2009 02:13

Paylaş: