Forum

Comodo Antivirus ve...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Comodo Antivirus ve Network Trafiği

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
825 Görüntüleme
(@resulsoydas)
Gönderiler: 1623
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba

Comodo Client Security kullanan bir firmada Windows 10 Pro yüklü bir bilgisayar akşam Windows güncellemeleri yaparak kapatılıyor. Kullanıcı sabah bilgisayarını açtığında ağ bağlantısı var ( ethernet kartında link). Ancak hiç bir şekilde network trafiğinin olmadığını gördüm. Makina IP almamış. Ethetnet kartının özelliklerinde "Comodo Internet Security Driver" adlı protokolü devre dışı bırakıldığında ağ iletişimi sağlanabiliyor. Etkinleştirildiğinde yine gidiyor. Denemedim ama aynı durum WiFi içinde geçerli gibi görünüyor.

Böyle bir durum ile karşılaşan oldu mu? Çözüm için ne yaptınız?

Comodo destek ile görüştüm. 2-3 güne yeni versiyonun yayımlanacağını, onu beklememizi önerdi. Ayrıca policylerden Firewall'u kaldırdı. Bakalım izlemedeyim.

 
Gönderildi : 14/02/2019 18:57

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,

Bu durum gayet normal çünkü bunu tüm antivirüs yazılımların ethernet kartına ara katman uygulamasından kaynaklanıyor. Genel çözüm olarak genellikle uygulamayı kaldırıp özellikle antivirüs kartının katmanını kaldırıldığından emin olup yeniden kurarak düzeltme yoluna gidiliyor.

Tabiki bu sorun güncelleme ile katmanların değişmesinden kaynaklı olabiliyor burada önerim yeniden kurmak ancak sorun düzelmemesi durumunda üreticiye durumu iletip yeni versiyonda son yapılan güncelleme KB iletip düzeltme uygulamalarını talep etmektir.

 
Gönderildi : 14/02/2019 19:13

Paylaş: