Forum

CloudFlare ve Oracl...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

CloudFlare ve Oracle DYN

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
887 Görüntüleme
(@NecatiAtilay)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

Saldırılara ve ataklara karşı bir önlem ve korunma hizmeti düşünüyorum ama büyük ölçekli yararlanmak istediğimden (trafik 100 TB civarında) Cloudflare nin GB başına 0.1 $ ücretlendirmesi bana uymuyor. Şu an ayda 10.000 $ veremem açıkçası...

Oracle DYN tarafında buna benzer hizmetlere baktım, 100 küsur dolardan başlayan fiyatlar var ama bunlar trafik üzerinden Cloudflare gibi 0.1 dolar gibi birşey ise, o da pek uymuyor demektir.

Daha ziyade, VPS ve Dedicated sunucu sağlayıcıları gibi, örneğin fiyatları çok pahalı olması ile birlikte SUPERONLINE gibi, 1000 - 2000 MBlit port üzerinden bir fiyat olsa, sınırsız trafik şeklinde, böyle bir hizmet biliyor musunuz yurtdışında uygun fiyatlı ?

 
Gönderildi : 26/12/2018 12:00

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32996
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba

Azure ve AWS gibi global bulut oyuncularını kontrol edin derim, tabiki onlarında ücretleri uygun olmayabilir ama fikir sahibi olmanızda fayda var.

Bu konuda Radore ile görüşmenizi öneriyorum, bizim ÇözümPark' ın sunucuları Radore de ve bu tarz bir koruma alıyoruz ama tabiki anlaşmalı rakamlara.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 26/12/2018 16:35

(@NecatiAtilay)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba

Azure ve AWS gibi global bulut oyuncularını kontrol edin derim, tabiki onlarında ücretleri uygun olmayabilir ama fikir sahibi olmanızda fayda var.

Bu konuda Radore ile görüşmenizi öneriyorum, bizim ÇözümPark' ın sunucuları Radore de ve bu tarz bir koruma alıyoruz ama tabiki anlaşmalı rakamlara.

 

Azure, Google Cloud, Amazon Cloud ları uzun süre kullandım, milyarlarım gitti, bir forex sitesinden farksız siteleri var, sünger gibi para emiyorlar, virtual server performansları yerlerde sürünüyor, şöyle ki, 100 dolarlık VPS paketleri yurtdışında 5 euro fiyatında, hem de her yerde, beğenilmediğinde o parayı da iade ettiklerini söylediler.

Bir de, azure, google, amazon gateway tarafına baktım, temiz trafik taahhüdü kesinlikle vermiyorlar, atak koruma hizmetlerinin olmadığını site navigasyonlarını dikkatli gezdiğinizde ortaya çıkıveriyor. Hatta ve hatta, eklemişler, demişler ki, gelen her türlü bağlantı engellenmeden VPS e yönlendirilir, uygulamanız kitelenebilir, yanıt veremez hale gelebilir demişler...

Hepsiburada Oracle DYN kullanıyor, Tabii twitter, spotify de, Trendyol Cloudflare kullanıyor ama 0.1 dolar vermek ne kadar mantıklı ?!?

Yani bu iş online atak koruma hizmetleri ile oluyor, siz de bilirsiniz bilişimcisiniz, Sıfır bilginiz var ise, panellerle iş yapıyorsanız, google, azure, amazon iyidir, ama panelsiz, direkt server ı yönetebilme hakimiyetiniz varsa, 100 dolarlık VPS yerine yurtdışında ağ ucuz zaten, 50 dolara fişek gibi bir dedicated fiziksel sunucu kullanılabilir...

 

Radore veya diğer hizmetlerin atak koruma mantalitesi, 100 mbit, 200 mbit, 500 mb civarında.

Hakikatten komik rakamlar, neden, ticaret ile uğraşıyorsanız, rakibiniz varsa, bir portal değilse uğraştığınız iş, 100 Gbitlik bir akım bile gelme ihtimalini düşünmelisiniz.

Bu durumda, Oracle DYN ya da cloud flare gelen akıma değil, çıktan temiz trafiğe göre ücretlendirme uygularlar.

Yani esas müşteri requestleri üzerinden. Bu da cloudflare tarafında biraz pahalı, çünkü bir twitter için değil, basit bir wordpress için ideal. 10 GB temiz trafik için 1 dolar. Güzel rakam. Ama twiiter için Oracle DYN daha uygun sanki...

 

Telefon ile görüşmeyi düşünüyorum bugün Oracle ile...

 
Gönderildi : 27/12/2018 14:43

Paylaş: