Forum

Openwrt https sorun...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Openwrt https sorunu

berkcekisbas
(@berkcekisbas)
Üye

Merhaba arkadaşlar. Üzeirnde Openwrt yüklü olan bir wifi hotspot cihazımız var. Captive portla üzerinden login olan insanlar internete çıkabiliyor. Fakat captive portal da login olmadan http://www.site.com  gibi bir yere gitmek istediğimzide cihaz bizi captive portal a geri yönlendiriyor. Fakat https li bir siteye ulaşmaya çalıştığımızda hata alıyor ve captive portal a yönlendirmiyor. Bu sorun hakkında bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Alıntı
Topic starter Gönderildi : 17/06/2016 12:52
Turan COŞKUN
(@turancoskun)
Tecrübeli Üye Forum Yöneticisi

merhaba,

bu aslında bir sorun değil. hotspot sistemlerde http trafiğini kesip, login ekranı gelir.

ancak, ssl tarafiğini kesip, yönlendirme yapamayacağı için, login sayfası gelmez.

kullanıcılarda sizin sertifikanız yüklü olmadığı sürece, bunu herhangi bir markada aşmanız mümkün değil.

hotspot network üzerinde, her kullanıcıya sertifika yüklenemeyeceğine göre, kullanıcılara bu konuda bilgilendirme yapmak daha kolay olacaktır.

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 17/06/2016 14:07
Paylaş: