Forum

PfSense iki Wan ara...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

PfSense iki Wan arayüzü yapılandırma

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
1,814 Görüntüleme
(@SinanAtici)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar;

 

PfSense firewall yapılandırmaya çalışıyorum. İki adet Wan bağlantım var ve bunları bridge mode'da bağladım ve herhangi bir sorunum yok. Ancak sunucuların ve kullanıcıların bağlantılarını ayırmam gerekiyor. Yani sunucular, belli kullanıcı ve cihazlar Wan1, diğer kullanıclar ise wan2 portunu kullanacaklar. Herhangi bir load balance ihtiyacım yok. Tek yapmak istediğim belli ip'lerin her koşulda wan1, diğerlerinin wan2 kullanmasını sağlamak. bunlar için grup içerisinde aralık belirleyebilirim ancak bütün ip'ler 192.168.1.x grubunda olacak şekilde yapılandırmam gerekli. 

 

Bazı yerlerde her wan için grubu ayırmam gerektiğini okudum ancak bu benim işimi görmüyor. Aynı grupta farklı internet portlarından çıkış yaptırmam gerekiyor.

 

Teşekkürler...

 

Sorunu çözdüm ihtiyacı olanlar için:

 

1: Firewall > Aliases Kısmından istediğiniz ip veya ip aralığını belirleyip alias oluşturuyoruz.

2: Firewall > Rules > (Lan Portunuz) kısmından yeni kural deyip, oluşturduğunuz alias'ı, Getaway olarak da çıkış yapmak istediğiniz Wan arayüzünü seçiyorsunuz.

 

Hepsi bu.

 
Gönderildi : 26/02/2016 16:28

(@yilmazbarcin)
Gönderiler: 315
Illustrious Member
 

Merhaba,

yapmak istediğiniz policy base routing 'tir. Bunun için http://blog.martinshouse.com/2012/01/multi-wan-multi-lan-no-nat-routing-with.html adresinde adım adım anlatılmış örneklenmiş, benzeri şekilde yapabilirsiniz.

kolay gelsin,

yB

 
Gönderildi : 28/02/2016 20:48

Paylaş: