Forum

Pfsense Dns Sorunu
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Pfsense Dns Sorunu

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
416 Görüntüleme
(@mehmetozpinar)
Gönderiler: 125
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

 

Merkezimizde Esxi üzerinde çalışan pfsense var. Bunu fabrikamızada copy yapıp gerekli ip yönlendirmelerini güncelleyip sorunsuzca çalıştırmıştım.

Şimdi yine aynı kopyayı başka lokasyondaki esxi üzerinde çalıştırmak istedim. Sorunsuz çalışıyor ancak terminallerde dns hatası alıyorum ve internete çıkmıyor. Amacım server olmayan bir ortamı modemden kurtatıp en azından pfsense üzerinden dhcp ve dns çalışsın ve güvenlik tabiki. Arada ttnetin bridge modda tılgını ve kendi zyxel modemimiz var. 

Dns ile ilgili ne yapılabilir? Dns hizmeti verecek tavsiye edebileceğiniz linux dağıtımı varmıdır? Not: Linux bilgim yok kadar az, kolay kurulumlu olmalı. 

 

Bilgi ve öneri verirseniz sevinirim.

 
Gönderildi : 11/11/2015 12:36

(@SemihDanak)
Gönderiler: 77
Estimable Member
 

Dns hatasından kastınız terminaller isim mi çözemiyor dns sunucuya mı erişemiyor yada dns sunucu nedir ? Ping 8.8.8.8 deneyin isterseniz ping atayorsa ping google.com deneyin google.com ping atamıyorsa isim çözmeyle alakalı bir sıkıntı olabilir dns degiştirerek deneyebilirsiniz.

 
Gönderildi : 11/11/2015 13:18

(@mehmetozpinar)
Gönderiler: 125
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

"dns_probe_finished_no_internet" hatası geliyor. Her türlü dns adreslerini denedim çıkış yapmıyor. Pfsense loglarında çağrılar görünüyor. Ping atılamıyor dnslere ama. Saçma bir durum aslında.

 
Gönderildi : 11/11/2015 13:32

Paylaş: