Forum

pfSense Multi Wan L...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

pfSense Multi Wan Load Balancer ile Kota dengelenir mi ?

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
660 Görüntüleme
(@OzkanYanik)
Gönderiler: 12
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

pfsense konusunda yeterli bilgim yok. ancak forumdaki makaleler ve açılan konulardan faydalanarak kurulum yaptım, ve bazı kurallarla sistemi faal hale getirdim. 

Şuan pfsense kurulu makinada 2 WAN 1 de LAN olmak üzere 3 ethernet bulunuyor.. Çift adsl hattını multi wan (gateway group) yaparak kullanıyorum.

şuan internet hızında farkedilir derecede artış oldu. ve hız testlerinde 1 adsl hattının normal hızından daha fazla hız görünüyor.

Ancak, Interface Statistics kısmında wanların in/out değerlerinin aynı olmadığını görüyorum.

 

 

Şu durumda default olan hatta bir kayıp olması durumunda ikinci hat devreye giriyor sanırım. Ancak ben tam olarak dengeli kullanmak istiyorum.

Sormak istediğim şu; 

İki adsl hattını kota anlamında nasıl eşit , dengeli kullanabilirim ? 

pfsense sürümüm 2.2.4,  Status menüsü altında Load Balancer adında bir bölüm var. Buranın kullanımı ile ilgili bir kaynak bulamadım. Bu bölümden ayrıca bir ayar yapmak gerekiyor mu ?

Yardımcı olursanız sevinirim.

 

 
Gönderildi : 24/10/2015 12:47

(@vasviuysal)
Gönderiler: 7889
Üye
 

https://www.youtube.com/watch?v=Uiiy8YuWHcY

örneğinde görebileceğiniz gibi load balance seklinde de kullanılabilmekte siz konfigurasyon tarafında failover yapılandırma yapmış olabilirsiniz.

 

 
Gönderildi : 27/10/2015 20:43

(@OzkanYanik)
Gönderiler: 12
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Vasvi Bey, konfigurasyonumda her iki Wan da aynı Tier'de.. Tier1 olarak seçili.. Buna rağmen her iki adsl hattınında kullanım değerleri farklı olarak devam ediyor. Mesela adsl1 7gb kullanılmış ancak adsl2 3gb'da.. 

 

 

 
Gönderildi : 28/10/2015 12:55

Paylaş: