Forum

Ücretsiz Firew...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Ücretsiz Firewall Tavsiyesi

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
3,288 Görüntüleme
(@malik.ahmet)
Gönderiler: 368
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkdaşlar,

Pfsense 'e alternatif önerebileceğiniz ücretsiz ve stabil çalışan bir firewall ne önerirsiniz. Pfsense 2-3 ayda bir güncelleme yapıyor ama bir tarafı düzeltiyor diğer tarafı bozuyor artık can sıkıcı bir durum olmaya başladı. aklımda Endian EFW-3.0.5-beta1 sürümü var birde Clearos yada sizin önereceğiniz.  tavsiyelerinizi rica ediyorum.

 
Gönderildi : 11/09/2015 15:03

(@turancoskun)
Gönderiler: 4100
Üye
 

merhaba,

pfsense vb. hangi free çözümü kullanırsanız, kullanın, sürekli güncel kalayım derseniz, çeşitli sorunlar ile karşılaşırsınız.

çünkü ticari ürünlerde bile o kadar testten geçmesine rağmen, sürekli çıkan hatalar mevcut.

pfsense , utm veya firewall ne amaç ile kullanıyorunuz bilemem, ancak firewall olarak kullanıyorsanız sadece 2.0.3, 2.1.5 versiyonu gayet stabil.

sürekli güncellemenizde, size ek bir kazanç sağlamayabilir, sürüm notlarını yüklemeden mutlaka okuyuuz.

utm olarak pfsense tarafında ise, paket listelerinde sorun yaşamanız normal, pf grubunun direk kontrolünde olan bir bölüm değil, squid sorunsuz çalışır, ancak squidquard tarafında sorun yaşarsınız, vb..

pfsense free çözümler içinde en stabil, en fazla kaynak olan çözümlerden biri. yinede farklı çözüm denemek istersen, untangle, opensense, endian deneyebilirsiniz.

 

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 11/09/2015 16:50

(@malik.ahmet)
Gönderiler: 368
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Pfsense kullanımdaki amaç sadece firewall olarak değil, VPN Routing ve  içerik filtrelemede squid3 ile sertifika bazlı HTTPS blocklama,
Vmware Workstation üzerine Endian Comminty 3.0.5 Beta1 i test için kurdum HTTP Proxy'î enable edip transparent olarak ayarladığımda sayflar çok yavaş açılıyor.  non Transparent yapınca normale dönüyor. herhangi bir policy vs tanımlama yapmadım

 
Gönderildi : 11/09/2015 17:31

(@suatelik)
Gönderiler: 6
Active Member
 

Malik Bey merhaba,

Firewall konusunda Mikrotik cihazlarını alarak (kullanıcı sayısınıza ve internet bağlantınıza göre) güzel bir şekilde yapılandırarak kullanabilirsiniz, stabil çalışan bir sisteminiz olur vede güncellemelerden faydalanabilirsiniz, eğer sanal da kuracaksanız 100 $ gibi bir ücret ödeyerek sahip olabilirsiniz.

PC üzerinde çalışan Open Source Firewall lar sunucuların kullandığı ethernet kartı kullanmazsanız eğer her zaman başınızı ağrıtacaktır diye düşünüyorum, ( Endian Firewall,  2 Port İntel Server Adapter ile kurduğum pc ler sorunsuz çalışmaktadır not olarak düşmek istedim)

 
Gönderildi : 30/10/2015 13:48

Paylaş: