Forum

Fortigate Cihazında...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Fortigate Cihazından cyberoam 'a geçiş

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
412 Görüntüleme
(@Hakanugur)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

Fortigate 100 d cihazımız var 100+ aktif kullanıcımız  

Sizce cyberoam'ın uygun bir modeline geçmek mantıklı mıdır.  Hangi cihazı Tavsiye edersiniz

 
Gönderildi : 08/12/2014 19:48

(@fatihyegin)
Gönderiler: 342
Reputable Member
 

Merhabalar,

Neden geçmek istiyorsunuz mesela onuda belirtirseniz daha sağlıklı olur.

Ben kendi yorumumu katarak cevap vericek olursam. Yapacakları işlere bakarsak Fortigate'in yaptığını cyberoam'da diğer UTM cihazlarıda (istisnalar var tabi genel olarak) yapıyor. Sizin yapmak istediklerinizi çıkarıp bunları iyi yapanlar arasında fiyat tarafınıda göz önünde bulundurarak seçim yapabilirsiniz. Forti ve Cyber'ı karşılaştırmak gerekirse en önemli hususlardan biri olan loglamada cyberoamda loglama için ayrı bir cihaza ihtiyacınız olmadan boş bir bilgisayara cihazın loglama yazılımını kurup detaylı log ve rapor çekebiliyorsunuz. Orta seviye cihazlarda üzerinde logların yazılacağı diskde bulunuyor. Fortigate gibi ayrıca bir analyzer istemiyor. Bana göre fortigate'e nazaran daha kullanıcı dostu bir arayüzü mevcut. Lisanslama tarafında esnek paketlerle cyberoam daha uyguna geliyor. Farklı bir markadan geçeceğiniz için ekstra indirim alma imkanınızda mevcut. Belirleyici özelliklerden biride fiyatlandırma olacaktır tabiki. Mesela, Fortigate'e alacağınız lisansın maliyeti, Cyberoam'un kutu ve lisans bedelinden fazla geliyorsa bunuda göz önünde bulundurmalısınız. Zira donanımınız eski ise size daha uyguna yeni bir donanım katkısıda olacaktır. 

Herkese göre farklılık gösterebilecek bir konu olduğundan ben olsam cyberoam diyerek tercihimi belirteyim. 🙂  

 
Gönderildi : 09/12/2014 13:03

(@Hakanugur)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba verdiğniz bilgiler için teşekkürler

Sorumun amacına gelirsem Fortigae 100D cihazımızın 2 yıllık lisans güncellemesini yapacağız. Buda 5500-6000 TL arası bir rakam tutuyor.

Cyberoam'a geçiş yaptığımız taktirde 100d modeline eşdeğer bir modeli bize bu fiyatlara 2 yıllık lisansı ile verebileceklerini söylediler.Bizde Forti tarafında bazı teknik sorunlar ve maddi külfetleri  azaltmayı istememiz sebebiyle değiştirmeyi düşünüyoruz.Kafamız baya karışık açıkçası.

 

 
Gönderildi : 09/12/2014 13:18

(@fatihyegin)
Gönderiler: 342
Reputable Member
 

Merhabalar, önceki yazıda dediğim gibi bu size yeni bir donanım getirecek ki cyberoam iyi referansları olan güzel bir üründür. Forti tarafında teknik anlamda sorunlar yaşadıysanız bence hiç para kazandırmayın, yani ben olsam kazandırmam. Cyberoam'da gerek Türkiye ekibi, olmadı online chat bölümünden istediğiniz cevabı kolay bir şekilde alabilirsiniz. Cihazda bir sorun olursa gün içersinde aynısını veya bir üst modeli getirip bırakıyorlar diye biliyorum, alıcağınız yerden bunu da teyit ettirirsiniz. Ayrıca kb.cyberoam.com kısmıda nasıl yapılması gerektiği hususunda gayet açıklayıcı makaleler mevcut. Yerinizde olsam tercihim cyberoam olacaktır. Aklınızda sorularınız varsa en uygunu bence firma ile görüşüp demo isteyin cyberoam demosunu gördükten sonra karar verin derim.

 
Gönderildi : 09/12/2014 16:09

Paylaş: