Forum

Kaspersky Endpoint ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Kaspersky Endpoint Security Alternatifi

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
534 Görüntüleme
(@KayhanALTUN)
Gönderiler: 131
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Kurumumuzda son 5 yıldır Kaspersky kurumsal anti-virüs ürünlerini kullanıyoruz. Şu anda da 101 kullanıcılı Kaspersky Endpoint Security Business mevcut. 1.5 aylık süresi kalan bu üründe yaşadığımız bazı sorunlardan dolayı alternatif deneyip sonucuna göre ya değiştireceğiz yada devam edeceğiz.

Security Center Ayarları:

- Uygulama başlatma kapalı (AD Group Policy ile yetiyor)

- İnternet denetim kapalı (UTM var)

- Device kontrol kapalı (Böyle bir kısıtlamaya ihtiyacımız yok)

* Güvenlik duvarı açık (Windows kapalı)

* Dosya koruma açık (default)

* Genel koruma açık (default)

* eposta koruma açık

* Ağ saldırı önleyicisi açık

* Zayıf nokta taraması açık

 

* Tüm bilgisayarlar Windows tabanlıdır. KCS Server İşletim sistemli bir sunucuda kuruludur.

Yaşadığım Sorunlar:

1- Bazı XP ve Vista yüklü bilgisayarlar ilk açılırken (oturum açılıp programlar hazırlanırken) aşırı derece de kasıyor. (Min. donanım C2D CPU, 2GB DDR2, SATA HDD)

2- Bazı bilgisayarlarda işlem yaparken mavi ekran hatası çıkıyor. Mavi ekran hatasını takip ettiğimizde avp.exe ye çıkıyor sonuç. Yeni satın alınan bilgisayarlarda (i7, 16GBDDR3, SSD) bile yapabiliyor.

3- Bazen korumalardan bazıları pasif oluyor (tarama veya güncelleme yaparken). (Kasper simgesi gri ve soru işaretli oluyor.)

4- Windows 8.1 yüklü bilgisayarlar için Türkçe desteği yok.

5- Haftalık yaptırdığım tam taramalarda bazı bilgisayarlar ölü gibi oluyor veya tarama hata ile sonuçlanıyor. (avp.exe hatası, mavi ekran, aşırı kasma)

En çok beğendiğim özellikleri:

* Admin kontrol paneli ve client çok kullanışlı ve Türkçe.

* 5 yıldır virüs gibi bir derdim olmadı. Silemediği virüs olmadı veya bulamadığı bir virüs yüzünden PC veya ağımda sorun oluşmadı. Yani amacını iyi yapıyor.

Alternatif olarak admin paneli kullanışlı, en azından clienti Türkçe, vürüs ve zararlı yazılımlardan en az kasper kadar koruma yapabilecek ama mavi ekran, pc kasma yapmayan, stabil tarama ve Win 8.1 destekli bir kurumsal çözüm varsa önerilerinizi bekliyorum.

ESET Endpoint Anti-Virüs için demo talebinde bulundum, gönderilirse deneyeceğim. Eset veya başka çözümlerle ilgili deneyimleriniz ve önerileriniz varsa öğrenmek isterim.

Araştırmalarım sonucuna göre 1.5 ay sonra Kaspere ya devam edeceğiz ya da farklı bir ürünle değiştireceğiz.

 
Gönderildi : 24/02/2014 00:11

(@davuteren)
Gönderiler: 1584
Noble Member
 

Ben eset kullanıyorum kurumsal admin paneli, eğitim seti vs. çok iyi. windows 8.1 için türkçe desteği mevcut. pek kasma yapmıyor. sadece arada turuncu oluyor oda windows update gerekli diye. yeni güncellemeler çıktığından dolayı onları yüklemeniz için o şekilde oluyor. güncelleyince normale dönüyor. tavsiye ederim. onun haricinde Trend Micro yuda çok övüyorlar fakat denemedim.

 
Gönderildi : 25/02/2014 14:40

(@KayhanALTUN)
Gönderiler: 131
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

ESET Endpoint Antivirus 1 aylık deneme sürümü gönderildi. Admin kiti kurdum, XP, Vista, 7, 8.1 ve server bilgisayarlarına da uzaktan client yükledim. Şu anda deneme aşamasındayız, 1 aylık kullanım sonucuna göre kararımızı vereceğiz. Ancak admin kit baya karışık geldi bana, bakalım alışabilecek miyiz.

 
Gönderildi : 25/02/2014 20:43

Paylaş: