Forum

Karmaşık Sistemlerd...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Karmaşık Sistemlerde Log Tutma

6 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
372 Görüntüleme
(@SerkanYILDIRIM)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar

Uzun zamandır sizleri takip eden ve okuyarak bir çok bilgiye edinmiş birisiyim. Bugüne kadar karşılaştığım bir çok sorunu buradan sadece okuyarak bile çözüm bulabildim ama şimdi çok daha spesifik bir yardıma ve bilgiye ihtiyacım var.

Hem Türkiye'de farklı lokasyonlarda hemde yurt dışında farklı lokasyonlar Server'ları olan bir firmayız. Firmamızda hem Linux sistemler hem de Windows sistemler var. Hem Domain'de olan makineler var hem de olmayan.

Şu anda halihazırda bir Firewall kullanıyoruz tabii ki.

Bizim ihtiyacımız bütün sistemimizin (hem Türkiye hem de Yurtdışı) loglarını toplayacak ve bu logları bize anlamlı bir şekilde sunacak, tuttuğu logları zaman damgası vurmamız konusunda bize yardım edecek ve sonuna kadar güvenebileceğim Log Sistemi gerekiyor. Bu konu hakkında bana yardımcı olacak birileri varsa yardımlarınızı bekliyorum. Bu konuyu çok acil şekilde sonuca ulaştırmam gerek.

 

 
Gönderildi : 25/07/2013 12:50

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,

Size önerim LogSign Focus olacaktır. İncelemeden geçmeyin derim.

 
Gönderildi : 25/07/2013 14:43

(@SerkanYILDIRIM)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

Rafet Bey öneriniz için teşekkürler ama Logsign firması haricinde başka öneri olursa daha iyi olur. Bir önceki işimde pek iyi tecrübelerim olmadı kendileri ile. 

 
Gönderildi : 25/07/2013 15:02

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,

Bir önceki tecrübenizi ne kadar süre önceydi bilmiyorum ama şuan ki durumuna baktığınız da ürün çokta yabana atılır değil.

Mevcut durumda çokta fazla alternatif yok zaten. Eğer bu ürünü düşünmüyorsanız yerine Crptolog bakacaksınız ki o da donanım bazlı çalışan bir sistem.

 
Gönderildi : 25/07/2013 15:10

(@SerkanYILDIRIM)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

Maalesef önceki kötü tecrübemin seçeneklerimi sınırladığının farkındayım ama dediğim gibi Logs. firmasını düşünmüyorum. Crptolog firmasını da araştırır durumdayım. Araştırmam sırasında bir de Karmasis firmasından Infraskope ürününe rastladım. Bu ürün hakkında bilgi verebilecek var mı ?

 
Gönderildi : 30/07/2013 13:50

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Logsine iyidir hocam. Ne sorun yaşadığınız ise bunların olmayacağına dair garanti ile ürüne temin edin aksi takdirde iade için sözleşme imzalayın.

 
Gönderildi : 31/07/2013 05:41

Paylaş: