Forum

Sunucumdaki botnet
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Sunucumdaki botnet

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
355 Görüntüleme
(@emircankurtkan)
Gönderiler: 63
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar sanırım sunucumda botnet var, Symantec endpoint protection virus programım var. Sunucuma deneme sürümünü kurar kurmaz bir sürü trojan buldu ve sildi.Fakat benim mail adresime "bize saldırı yaptığınız için sizi engelliyoruz " gibisinden mailler geliyor. İndiana üniversitesi bile benim sunucumun IP adresini engellemiş. Firewall'ım yok fakat sunucumu kullanan kişiyi engellemek istiyorum kesinlikle şifremle giriş yapmıyor.Saldırı yaptığı anda sunucumdaki networkun tamamını kullanıyor.

 

Önerilerinizi bekliyorum. 

 
Gönderildi : 09/04/2013 01:10

(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5718
Illustrious Member
 

Bunu antivirus programı veya Modem firewall'u ile engelleyemezsiniz sadece. Araya bir Firewall koymanız şart. Akebinde windows update ve virus taramasından geçirmeniz gerekiyor. Mail server'ınız hariç 25 portunu kısıtlamanız lazım. Ayrıca Mta destekli Mail Gateway kullanmalısınız. Symantec Brightmail gibi..

 
Gönderildi : 09/04/2013 12:42

(@barisinceisci)
Gönderiler: 110
Estimable Member
 

Merhaba,

Symantec Endpoint Protection'un hangi versiyonunu kullaniyorsunuz? En son güncel versiyonu kullandiginizdan emin olunuz. Sonrasinda Sonar ve Insight teknolojisini aktif ettiğiniz den de emin olmalisiniz.

Selamlar,

Baris Inceisci.

 
Gönderildi : 09/04/2013 18:00

Paylaş: