Forum

pfsense firewall in...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

pfsense firewall internet sorunu

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
417 Görüntüleme
(@rasitdagda)
Gönderiler: 27
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

adsl modemimi bridge yapıp kurmuş olduğum pfsense ye bağladım. internete bağlanabiliyorum ancak internette yavaşlama meydana geldi. modemi normal adsl moduna çevirip direk modemden bilgisayara çıkış verdiğim zaman internetin hızı artıyor. 4mb lik adsl interneti speed test yaptığım zaman 3.8 olarak görüyor fakat bridge yapıp pfsense ye bağlandıktan sonra speed test yaptığımda 1-2 mb arasında değişiyor.bu sorun nerden kaynaklanabilir? yardımlarınızı rica ederim.

 
Gönderildi : 13/02/2013 14:55

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Araya firewall koyuyorsun yavaşlama normal, filtreler vs. çalışıyor. Performansın artması için şöyle bir öneri vereyim. Modem bridge mode olmasın ama IP blogunu degistir. İç interface'i direkt pfsense'te wan interface'e gir ve pfsense'in wan bacağını bu IP bloğundan ver ( modem 10.21.50.1 olsun, pfsense'in wan interface'i 10.21.50.2 ). Sonra pfsense'te LAN olarak tanımladığın interface'e local network'ün bloğunu tanımla örneğin 192.168.1.0/24. Tabi bu switch' e girecek ve içerideki userlar bu interface'e ulaşacaklar. Böyle test et bakalım sonuç ne olacak, tekrar sonuç bildirirsen yine bakarız.

Not : Pfsensete performans sorunu en çok işlemciye, squid'in konfigürasyonuna göre değişir. Squid kuruyorsan log rotasyon ayarındaki gün sayısını azaltabilirsin. Böylece cache'te tutacağı internet geçmişi düşer ve performans yükselir.

 

 
Gönderildi : 14/02/2013 02:08

(@rasitdagda)
Gönderiler: 27
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

hem verdiğiniz bilgiler için hem de erken cevap yazdığınız çok teşekkür ederim. dediğiniz şekilde bağlantı kurmam için biraz zamanı alacağından erken bir zamanda size geri dönemeyebilirim. fakat en son not da söylediklerinizi uygulayacağım. tekrardan yardımlarınız için teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 14/02/2013 15:18

Paylaş: