Forum

firewall ür...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

firewall ürün yardımı

22 Yazılar
10 Üyeler
0 Likes
988 Görüntüleme
(@birolaydugan)
Gönderiler: 867
Prominent Member
 

Cisco pahalı  ise kesinlikle JUNIPER.

 
Gönderildi : 28/03/2008 17:22

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Selamlar ;

Bence Cisco ucuzsada kesinlikle Juniper 🙂

 

 

Cisco pahalı  ise kesinlikle JUNIPER.

 
Gönderildi : 29/03/2008 05:56

(@savasdemir)
Gönderiler: 1870
Illustrious Member
 

size ürün tercihinde ki istek önerilerim: AKLIMIZA GELENLER


1-wan ,dmz ve internal bacaklarının kaçar adet olduğu önemlidir.( her wan bacağına farklı bir adsl bağlayabilirsiniz. hatta dmz bacağının da opsiyonel olması(internal,wan olarakta kullanılabilmesi) nı önceleyin).
* Firewall Throughput Testlerini Kaç Kb lik pcketlerle yaptığıdır.Örnek bir fw diyorki biz 300 mbits thr veriyoruz.Bir diğeri 150 mbits diyor.Aradaki fark nereden geliyor.large packet,small packet (large packet 64 kb lik testte kullanılır.smal packet 16 kb liktestte kullanılır.)
New session time.Örneğin bir çok cihaz 8.000 mili saniyede oturum açar ama bunun 4.000 mili saniyede açanıda var.


2-cihazın kesinlikle donanım bilgisine sahip olun. yani üzerinde işlemci olarak ne kullanmışlar,ram ne kadar, flash ram ne kadar gibi.
* Kaç tane pc destekler.Throughput değerleri nedir ? memory upgrade yapılırmı gibi.Ama buna orta ölçekli cihazlarda sorgulayınız.


3-yukarıdada bahsedildiği üzere cihazınızı şu anki yapınızı karşılayacak şekilde aldığınızda ileride sisteme yeni yükler bindiğinde sıkıntı meydana gelebilecektir. bu durumda patronlar acısından hoş karşılanmaz. belki şu an tam kapasiteyle kulllanmasanızda ilerideki büyümeyi de göz önünde bulundurarak cihaz tercihi yapınız.
* Katılıyorum.Ve raporlama yapmanız gerekmekte.Bunun ile ilgili yasa çıktı lütfen it sorumluları bu yasayı okusun.İleride başınız ağrıyabilir.Trafiğimizin en az 6 ay ay raporu elimizde olmak zorunda.İsteniliğinde Forensic rapor alabilmeliyiz.


4- bir den fazla adsl hattınız var ve bunlar arasında yük dengelemesi yapacaksanız cihazın load balacing uygulamasına özellikle dikkat ediniz.
* Kaç hattımız var ise bunlar için policy base kural yapabiliyormuyuz.Load blance yapan cihaz mı almalı yoksa policy iyi yapan bir cihazmı ?


5-vpn ve ssl-vpn desteğinin olup olmadığı önemlidir,
* Kaç kullanıcı destekler.Lisanslama varmı ? ssl , ipsec , pptp , lt2p vpn yaparmı ? Lisans sorunu oluyormu ?


6-cihazın üzerinde gelen antivirus IDS imzalarının güncellenme oranını dikkate alınız.
* Antivirus aç adet sertifikası bulunmakta.Bağımsız kuruluşlardan onaylımı.Ama biz utm bir cihaz alıyoruz sadece antivirus sertifikası yetmez.diğerlerindede sertifika olmalı (ips,antispam,webfilter,antivirus,vpn)


7- eğer mail hizmetinizi içeride tutmayı düşünüyorsanız(mail server) cihazın anti spam özelliğinin olup olmadığına bakınız.
Spam servisi varmı ? yoksa sadece bize rbl veya dnsbl bir hizmetmi verecek (şayet bu ikisi ise başarı oranı çok düşük kalıcaktır.) aynı zamanda mail serverımızı veya web serverımızı atacklardan viruslerden istenmeyen uzantılı dosyalardan koruyacakmı.


8- uygulama katmanında program engelleme desteğinin olup olmadığını kontrol ediniz. örnekvermek gerekirse : msn 1863 nolu porttan iletişim kurmaktayken şu an çıkan live msn 80. porttanda letişim kurabilyor. buda bu yazılımı bloklamak için uygulama düzeyinde engelleme yapmayı gerektirir.
* Content Security özelliği varmı ? Packet decoding yapıyormu ?


9-cihazın Fimware update lerinin çok sık olup olmadığını kontrol ediniz.
* Cihazınız ile ilgili açılacak ticket a cevap verilme süresi nedir ? Gerektiğinde teefon ile destek alabilecekmisiniz yurt dışından.Desteğe cevap süresi nedir ?


10-cihazın garanti şartlarını net bir şekilde netleştirin. sistemin ana omurgasına koyduğunuz cihazda sorun olduğunda aldığınız firma gönderin bakalım dediğinde ne yapacağınızı düşünmeyin. yani aldığınız firmayla yerinde ve yerine koymalı bir anlaşma yapınız.
* Kaç yıllık lisanslama yapacağınıza dikkat ediniz.Hardware garantisi 2 yıl olan cihazınızı bir yıl servisli almayın.Önerim 2 yıl servisleri ile almanız.
AB yasalarına uyum ile 2 yıl garantili olmak zorunda.


Not:Cihazı almadan mutlaka demo yapınız.Demo sonucunda cihazların becerilerini performanslarını değerlendiriniz.Maddi yük ile lisanslama kısmına dikkat ediniz.Demo süresince kafanıza takılan her soru için demo yapan firma ile olmazsa distrübütör ile iletişim kurup cevap alıp alamayacağınıza bakınız.

Selamlar

 
Gönderildi : 29/03/2008 13:29

Sayfa 2 / 2
Paylaş: