Forum

Cyberoam ve diğer U...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Cyberoam ve diğer UTMler hakkında öneri arayışı

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
442 Görüntüleme
(@aydinyavas)
Gönderiler: 120
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Malum firewall seçimleri her zaman zorlu omuştur. Malesef bende bu aşamadayım. sayıca ve işlem hacmi olarak yeterli olduğuna kanaat getirildiği zamanlardan beridir kullandığımız bir CheckPoint UTM 270 firewall cihazımız var. Uzak lokasyonlarımıza da Safe@Office kurulmuş ve site-to-site VPN'ide bu şekilde hallediyoruz. Ancak şirketin büyümesi, lokasyonların çoğalması, kullanıcı sayısının artması ve kullandığımız cihazların artık eskiyipte yetmemesinden dolayı firewall cihazlarımızı değiştirme kararı aldık. (Yani düşünsenize, cep telefonumda bile 1GB RAM var benim! 🙂 )

Pek tabi ki piyasada aynı görevleri vaad eden farklı fiyatlarda farklı markalar var. Bizim çözüm ortağımızda Cyberoam markası ile önümüze geldi ve merkeze CR35ia ve şubelerede CR25ia teklif ettiler. Açıkçası daha önce bu markayı duymamıştım ama forumlarda gördüğüm kadarıyla kullananların memnun olduğu bir marka. İşin güzel tarafı (ve aslında birazda kafamı karıştıran tarafı) CheckPoint'in destek yenileme bedeline -merkezde clusterli bir yapı olmak üzere- 3 lokasyonuma cihaz, total koruma paketi kurdurabiliyorum! Ve gelecek yıllara ait support bedelleride CheckPoint ile kıyaslandığında çok düşük kalıyor.

Küçük/orta ölçekli bir firmayız ve isteklerimizde standartlaşmış istekler. Güvenlik, gatewayde virus koruma, uygulama ve web filtreleme, iş sürekliliği ve 5651'in gereklerinin yerine getirilmesi, vs.

Bu yatırımı onaylarsam ve kurarsam uzun vadede pişman olur muyum? Cyberoam kullanan arkadaşlar halen memnun mu? 🙂 Desteğe ihtiyaçları olduğunda kısa zamanda geri dönüş alabiliyorlar mı? Bu cihazların kronikleşmiş sorunları var mı? Cyberoam yerine başka bir öneriniz var mı?

Fikirlerinizi, deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Teşekürler, selamlar.

 
Gönderildi : 21/12/2012 13:40

(@huseyinkartal)
Gönderiler: 651
Honorable Member
 

Merhaba Aydın Bey ,

Cyberoam gayet yetenekli bir Firewall bir çok isteğinizi yerine getirebilir 5651 de destekliyor kesinlikle demo yapmanızı öneririm çünkü her firmanın ihtiyaçları aynı olmuyor örneğin bir  firma için Web filtreleme önemli ise diğeri için ise VPN,Antspam vs.. önemli oluyor bu konudaki kriterlerinizi belirlemelisiniz.

Checkpoint Safe@Office kullandım gayet başarılı bir ürün alacağınız ürünlerin Checkpoint'ten çok daha iyi olacağını düşünmüyorum , yanlış hatırlamıyorsam  checkpoint ürünleri eski UTM cihazınızı vererek donanım olarak upgrade edebilirsiniz ilgili firmalarla görüşebilirsiniz..

Bunun  dışında demo yapmadan hiçbir ürünü almanızı tavsiye etmem.. Draytek , SonicWall bu iki üründe başarılı ürünler özellikle Draytek ürünü uygun fiyatlı hemde destek konusunda Ertan Erbek hocamız size yardımcı olacaktır.

Sevgiler .. Hüseyin.

 
Gönderildi : 21/12/2012 19:03

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Cyberoam alında güzel cihaz ama Zywall alsanız aynı şey zaten. Ben kendim bilgi işlemci olsam merkez cihaz için Sonicwall uç noktalarda DrayTek kullanırdım. Cyberoam da güzel özellikleri olan bir cihaz ama gel görki Sonicwall ın yanına yaklaşması çok zor. Uç lokasyonlarda ise DrayTek in eline su dökebilecek bir cihaz yok.

 
Gönderildi : 23/12/2012 03:12

(@aydinyavas)
Gönderiler: 120
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

İlginiz ve yanıtlarınız için çok teşekkürler. iyi çalışmalar.

 

 
Gönderildi : 24/12/2012 13:48

Paylaş: