Forum

Polis Logolu Vir...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Polis Logolu Virüs

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
586 Görüntüleme
(@AliSIRLI)
Gönderiler: 1
New Member
Konu başlatıcı
 

Son zamanlarda haber sitelerinde de çıkan meşhur virüsümüz. Avrupa ve Amerikada da güvenlik güçlerinin logolarıyla bu tarz işler yaptıklarını duyduğum için bizim ülkemizde bu işleri yapanların DarkComet-RAT programıyla yaptığına ihtimal vermek istemiyorum.. Ama bilemiyorumda 🙂 Dış ülkeleri takip ediyorlarsa yeni nesil yöntemler için basit olarak bu bahsettiğim programla onlarda böyle bir şey hazırlamış olabilir.

Herhangi bir mağduriyetin yaşanmaması için bilgisayarına virüs yerleşmiş vatandaşlarımızın kesinlikle para yatırmamaları, kimlik bilgilerini kimseyle paylaşmamaları, bilgisayarlarını söz konusu zararlı yazılımı yok edecek şekilde virüs taramasından geçirmeleri, gerekirse yeniden kurmaları, mağdurların en yakın polis merkezine veya Cumhuriyet Savcılığına müracaat etmeleri gerekir.”



Çözümü için aşağıdaki adımları uygulayınız.


1. YOL 

Bilgisayarınızı Kapatınız,

Bilgisayarı açma tuşuna (Power) tuşuna bastıktan sonra hızlı bir şekilde klavyeden (F8) tuşuna basınız. Karşınıza Gelişmiş ön yükleme seçenekleri gelecektir.

Açılan Ön yükleme seçeneklerinden “Ağ desteği ile güvenli mod” veya “Ağ ile güvenli mod”unu seçerek bilgisayarınızı başlatınız.

Bilgisayarınız başlatıldıktan sonra Başlat> Tüm Programlar> Donatılar> Sistem Araçları> Sistem geri yükleme tıklatınız.

Sistem geri yükleme penceresi açıldığında Windows 7 ve Vista için Geri yükleme de en yakın tarihi seçip ilerlenir XP"de ise Takvim ekranından en yakın tarih seçilerek ilerleme işlemi yapılır.


2. YOL

Sistem geri yüklemede sorun yaşadıysanız eğer bilgisayarınızı 1. yoldaki gibi Ağ desteği ile güvenli modda başlatılarak COMBOFİX programını indirerek bilgisayarınızda tarma yaptığınızda probleminiz giderilecektir

 
Gönderildi : 17/11/2012 11:13

(@ozgurmazlum)
Gönderiler: 2208
Illustrious Member
 

Bilgilendirme için teşekkürler. Bu tip durumlarda korkarak tuzağa düşen bir çok kullanıcı olabilir.

 
Gönderildi : 19/11/2012 12:27

Paylaş: