Forum

Ağdaki virüs p...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Ağdaki virüs problemi

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
388 Görüntüleme
(@alperenselcuk)
Gönderiler: 284
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

 

 

Merhabalar,

 Bir problem konusunda yardım isteyecektim çok vakıf olduğum bir konu olmadığından anlamıyorum.

Datacenarımızda yaklaşık 450 ye yakın sunucu var bir müşterimiz web sunucunda olan bir sitenin google tarafından "istenmeyen zararlı içerik" şeklinde uyarı verdiğini söyledi siteye girdiğimde  

güvenli tarama ile hatayı açtım ve 6-7 tane site ismi kötü amaçlı yazılım hatası var diyor.

Bunları pingledim ve 2 tanesi bizim datacenterdan IP blogları çıktı. Başka bir müşterimizin sunucularından ağa virüs bulaşma ihtimali var mı acaba?

Şimdilik 1 tane müşteriye bulaştı sanıyorum diğerlerine bulaşabilme ihtimali var mı ağda nasıl yayılır nasıl engellenir bu virüsler? Daha önce böyle bir deneyimi olan var mı cidden bilmiyorum ne yapacağımı...

 

Teşekkürler şimdiden

 
Gönderildi : 09/07/2012 21:19

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4297
Co-Helper
 

Yaşanan probleme klasik virüs'ler neden olmayabilir host'lardan birine illegal erişim yapılmış olabilir. Sitelerin kodlamasıyla oynanması yeterlidir. Backlink illegal kod'lar ve bot'lar kurulması bu hatalara neden olabilir. Sunucular dan dışarı atack'da yapılıyor olabilir. Bu konulardan anlamadığınıza göre profesyonel destek almanız gereklidir. www.bga.com.tr den destek alabilirsiniz.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 09/07/2012 21:55

Paylaş: