Forum

Pfsense proxy filte...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Pfsense proxy filter sorunu

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
523 Görüntüleme
(@gokhanarda)
Gönderiler: 127
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar; yeni kurulumunu yaptığım pfsense min tüm ayarlamalarını bir kaynaktan edindiğim dökümana göre yaptım. kısaca yapım hakkında bilgi vereyim.

pfsense üzerindeki wan bacağı 188.x.x.157, lan bacağı 10.198.x.x şeklinde. pfsense internete çıkıyor. yüklediğim paketler squid ve squid guard.
client b.sayarımda ise ip yapılandırılması gate way pf sense'nin lan bacağı olarak belirledim. black list  http://www.shallalist.de/Downloads/shallalist.tar.gz adresinden çektim. proxy filter enable modda ve common acl de target rules de sosyal ağlar ve birkaç site erişimini yasakladım.

soruna gelince, target rules'e göre tanımladığım kurallar hiç bir şekilde işe yaramıyor. düz ayak internete çıkabiliyorum. Default access [all] bile Deny. 
 arkadaşlarım squid ve squid guard ın sorun çıkarabileceğinin hatta pf sense i baştan bile kurman gerekebileceğini söyledi. kurulumu da tekrarladım. 

altladığım bir yermi var acaba yardımcı olurmusunuz.

 
Gönderildi : 04/04/2012 18:18

(@serkantas)
Gönderiler: 950
Prominent Member
 

Yapıda Bir Yanlışlık Var Oda Proxy Server Yapılandırılmasının Yapılmamış Olması Lütfen Proxy Server Ayarlarınıda Yapınız .

Transparan proxy Aktif Edilecek port Number 3207 Kolay Gelsin... 

 
Gönderildi : 04/04/2012 18:31

Paylaş: