Forum

Epo server 4.0 kuru...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Epo server 4.0 kurulum sonunda problem

13 Yazılar
6 Üyeler
0 Likes
449 Görüntüleme
(@OrhanMalkoc)
Gönderiler: 40
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Kurulum tamamlanmak üzere iken son adım da geri yükleniyor dio ve tamamlanamadı diye hata veriyor. eror inidosyasının içinde java ileilgi problem yazıyordu  yeni version yükledim gene aynı sorunu yaptı. Kurulum ile ilgili dökümana varmı yada yardımcı olabilek birisi.İlginiz için şimdiden teşekkürler

 
Gönderildi : 16/07/2008 18:05

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


Öncelikle OS , dil ve bölge ayarlarını, altığınız hata mesajını,servis pack durumunuzu yazarsanız daha hızlı yardım alabilirsiniz.

 
Gönderildi : 16/07/2008 18:30

(@OrhanMalkoc)
Gönderiler: 40
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Os 2003 R2 SP2  bölge ve  dil TR


 


Setup has encountered the error:


 


     FAILURE: In LaunchAppAndWait while trying to run the following program:


 


For more information, search for the error in the EPO400-Install-MSI.LOG file, located in the logged-on user’s Temp directory.


(Note: Close Setup before searching this log file to ensure all data is written to it.)


 


Depending on the error, more information may be available in the log files listed below.


 


In the logged-on user’s Temp directory:


 


EPO400-CommonSetup.log


EPO400-Troubleshoot\Orion Framework\core-install.log


EPO400-Troubleshoot\Mercury Framework\epo-install.log


EPO400-Troubleshoot\TomcatLogs\epo.log


EPO400-Troubleshoot\Apache2Logs\errorlog.*


EPO400-Troubleshoot\DBLogs\*.log


 


These log files are needed by Technical Support when troubleshooting installation issues.


 

 
Gönderildi : 16/07/2008 18:40

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

The Mcafee Techinical Support not able to solve it.

-We have to Instal SQL 2005 first CD1 and CD2.

-Assign the password for the SA Account.

-Ensure that all Sql Service is running fine.

-Start the Epo 4.0 Installation and Ensure that you chose the Database conection is your local Epo and use the SA Account for the user name and password.

after that you can see down the right Port number used to comunicate with SQL 1433.

Next and it will work fine.

never and never do installation Mcafee products from Remote desktop.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Yukarıda aynı sorunları yaşayanların McaFee destek forumu üzerinde sorunu nasıl çözdükleri anlatılmaktadır. SA Account ve şifresi güçlü olmalıdır. Database local kullanıyorsan SA Account kullanmalısın. v.s. v.s.


Birde log dosyalarında yazılanları  kopya yapıştır veya en iyisi bir yere upload edip yazarsan daha iyi olur. Son birşey VMware üzerine kuruyorsan bundan da kaynaklanıyor olabilir.

 
Gönderildi : 16/07/2008 20:26

(@OrhanMalkoc)
Gönderiler: 40
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Program kendine bir eposerver adında bir database oluşturuyor.Sa kullanıcısı felan nasıl yapıcam bilmiyorum. Sql hiç kullanmadım .

 
Gönderildi : 16/07/2008 20:48

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


SQL bağlanırken kullandığınız Sa ve password'u kurulum esnasında database oluştururken SQL bağlantıda kullanacaksınız. SQL hiç kullanmadım diyorsunuz umarım sisteminizde SQL vardır ? ve varsa aktif olarak çalıştıp çalışmadığını servislerden kontrol edin. Eğer stoplu durumda ise öncelikle aktif duruma getiriniz.

 
Gönderildi : 17/07/2008 02:36

(@OrhanMalkoc)
Gönderiler: 40
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Sql server yüklü bilgisayarda. ama sa şifre verilmemiş . Kaldırdım sıfırdan yükledim sa  şifre belirledim. Epo kurulumuna başladım ılk secenekte database oluşturayımmı dıe secenek var onu secınce kendıne eposerver adında bır database olusturuyor. Ama onu wındows kullanıcısına bağlıyor. Sa kullanıcısı aktıf degıl. Sql içinden ayarlamaya çalıştım  sql kullanıcısına çevirmeye çalıştıgımda hata verıyor olmuyor. Kaldı bölece ortada anlıyacagın.:(

 
Gönderildi : 17/07/2008 17:38

(@OrhanMalkoc)
Gönderiler: 40
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Setup has encountered the error:


 


     FAILURE: While starting the service [MCAFEETOMCATSRV].


Yeni mcafee servis başlatılıyor.... diyor ve en sonunda bu hatayı verip kurulumu  kesiyor. MCAFEETOMCATSRV


 

 
Gönderildi : 28/07/2008 14:58

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


Tam olarak hatırlamıyorum ya yükleme esnasında yada yükleme bitiminde lisans ekranındayken  "1 Year Subscription" seçin daha sonraki seçenekte "Perpetual License" seçiniz.


Son olarak açıklama ekranındayken "configure later" seçip kurulumu bu şekilde tamamlayıp sistemi yeniden başlatıp dener misiniz lütfen...
 

 
Gönderildi : 28/07/2008 19:21

(@OnurTanriverdi)
Gönderiler: 21
Eminent Member
 


Setup has encountered the error:


 


     FAILURE: While starting the service [MCAFEETOMCATSRV].


Yeni mcafee servis başlatılıyor.... diyor ve en sonunda bu hatayı verip kurulumu  kesiyor. MCAFEETOMCATSRV


 



 


Aynı sorun bende de var,1 haftadır en ufak bir ilerleme kaydedemedim. İlginçtir Mcafee'nin de buna bir yanıtı yok gibi. 0 kurulumda bu sorun olmuyor, "bu ürün upgrade edilmez, 0 kurun" deseler en güzeli olacak.

 
Gönderildi : 25/02/2009 12:10

(@muratgok)
Gönderiler: 220
Reputable Member
 

 

Herkese meraba sorunun cozumu ile ilgili bir gelişme varmı . aynı sorunu bende yasıyorum . Genel kurulum sorunu mutlak cozumu ile ilgili ayrıntı bulamdam sorun yasıyan arkadaslar gelişmelerden haberdar ederse sevinirim 

 

Teşekkürler 

 
Gönderildi : 04/03/2009 00:43

(@SeckinDEMIR)
Gönderiler: 67
Trusted Member
 

Merhaba,

 

ePO kurulumları esnasında (3.x - 4.x) bölgesel dil ayarlarınızı İngilizce  yapıp sonrasında reboot ederek yükleme işlemini tekrar deneyiniz. Türkçe olduğunda bu tip problemler yaşatmaktadır. Kurulum tamamlandıktan ve ürün düzgün olarak çalıştıktan sonra isterseniz tekrar Türkçe'ye çevirebilirsiniz. Bunun dışında eğer ePO upgrade tarzı bir durum söz konusu ise 3.x üzerinden 4.0 versionuna geçmek yerine var olan policylerinizi export edip 4.0 versionununa geçmenizde yarar var, McAfee 3.x 'ten 4.0 versionuna geçişte bazı sorunlar yaşatabilmekte ve çözüm için 4.5 versionunu bekleyin demektedir. Ek olarak sisteminizde SQL server yok ise bırakın ePO 4.0 SQL kurulumunu yapsın yani SQL Express 2005 kuracaktır. Eğer ortamda SQL server var ise öncelikle Mixed mode olarak çalıştığına emin olunuz. Ek olarak ODBC ile hem ip hemde isim olarak SQL server'a bağlanmaya çalışınız, eğer bağlanabiliyorsanız ve bunu SQL authentication ile yapıyorsanız ePO 4.0 kurmamanız için bir sebep bulunmamaktadır. Son bir nokta olarak da işlemleri yaparken kendinize ait bir kullanıcı ile değil Domain administrator kullanıcısı ile yapınız yada aynı hakka sahip bir kullanıcı ile yapınız.

 

Eğer sorununuz devam eder ise log dosyalarını zipleyip ekleyin lütfen. 

 

Saygılarımla

 
Gönderildi : 04/03/2009 16:16

(@OguzKURT)
Gönderiler: 15
Eminent Member
 

Seçkin bey in bahsettiği gibi Bölgesel dil ayarlarınızı İngizlice yapıp reboot ederek kurulum yaparsanız kurulumda sorun yaşamamazsınız


Fakat Şöyle bir sorun var Windows 2003 Server Türkçe sürüm Bölgesel dil ayarları İngilizce kurulumda 3 ayrı sistemde hiç bir sorun ile karşılaşmadık


Tek sorun 3 sistemde Client taskları ilk olusturduk tan sonra oluşturulan taskları hiç bir şekilde edit/delete edemememiz (Server Task larda hiç bir sorun yok ) ve Loglarda bununla ilgili bir hata bulamadık. Bu sorun hakkında 1,5 aydır McAfee U.K. Mühendisleri ile görüşmekteyiz fakat onlarda bir çözüm bulamadılar (Son cıkan Patch de dahil) bire bir sisteme bağlandıkları halde bu konuyu çözüme kavuşturamadık. bu konuda deneyimi özellikle belirttiğim platformda bilgisi olan arkadaşlar varda paylaşırlarsa sevinirim.  

 
Gönderildi : 25/03/2009 01:30

Paylaş: