Forum

IPAD 2 Güvenli...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

IPAD 2 Güvenlik

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
471 Görüntüleme
(@selcukhuner)
Gönderiler: 208
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

IPAD 2 ye ilişkin güvenlik konusunda bir videoya rastladım.

Giriş kodunun kolaylıkla kırılabildiğini gösteriyor.

http://www.youtube.com/watch?v=NLgQ22naQhE

Deneyen var mı acaba ?

 
Gönderildi : 26/10/2011 18:18

(@ugurburma)
Gönderiler: 1973
Üye
 

http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/19087037.asp

 

iPad 2'de yeni keşfedilen bir açık, bakın nelere sebep olabiliyor! İşte Apple'ın atladığı detay...

iPad 2 aldınız ve tüm güzelliğinden faydalanmak için bir de orijinal Smart Cover yani akıllı kılıf edindiniz. Apple'ın güzel bir özelliği de sistemsel olarak bu kılıfları tanıması ve istendiğinde kılıf kapatıldığında sanki kilitleme tuşuna basılmış gibi kilidi aktif hale getirmesi, kılıf kapatıldığında ise yine otomatik olarak kilitten çıkarması, eğer bir şifreyle kilitlediyseniz de şifreyi gireceğiniz ekranı göstermesi.

Buraya kadar her şey çok iyi, güzel de bir özellik ama bunun sistemsel bir açığa sebep olduğu keşfedildi. Eğer Akıllı kılıf ile kilitleme özelliği açıksa ve kilitten çıkarma işlemini şifre ile yapıyorsanız, normal şartlarda şifrenizi bilemeyen kişinin cihazına erişememesi gerekiyor. Sorun da burada başlıyor. Öncelikle hangi durumda sorun oluştuğunu açıklayalım. Eğer sizinde akıllı kılıfa sahip bir iPad 2 cihazınız varsa deneyebilirsiniz. Herhangi bir uygulamada ya da ana ekranda iken akıllı kılıfı kapatın. Kılıfı açtığınızda şifre girmeniz gereken ekran gelecek. Bu ekran açıkken iPad 2'nizin kilitleme / açma-kapama tuşuna basılı tutun. Karşınıza ekranın üst kısmında kırmızı kaydırma çubuğu ile "Kapat" (İngilizcesinde "Slide to Power Off" yazar) ekranı çıktığında hiçbir tuşa dokunmadan kılıfı kapatın ve kılıfı tekrar açın. Karşınızda hala kaydırma çubuğu ile kapatma ekranı olacak. Burada iptal (Cancel) tuşuna basıyorsunuz ve... Voilà! Cihazınız artık herkesin erişimine açık!

Bazı kullanıcılar bu durumda yeni uygulama açılmadığını ama açık uygulamaların kullanılabildiğini bildirdiler. Dolayısıyla, örneğin e-mail uygulamanız açıksa, tüm mailleriniz gözler önünde.

Sorun çok basit bir güvenlik açığı ancak henüz kapatılmadı. Apple'dan da henüz bir açıklama gelmedi. Sorunla karşılaşmamanız içinse tek yapmanız gereken Akıllı Kılıf ile kilitleme özelliğini devre dışı bırakmanız ve kilitleme işlemini elle yapılandırmanız. 

 
Gönderildi : 26/10/2011 19:13

Paylaş: