Forum

hangi firewall
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

hangi firewall

9 Yazılar
8 Üyeler
0 Likes
484 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

forumda cok konuşulmuştur ama kafam biraz karışık. firewall olarak isa,checkpoint ve juniper arasında kaldım. asıl yapmak istediğim site engelleme ve güvenlik. cihazları secmemem deki neden ise bunların yaygın olduğu ve kullandığımdada bunlar la ilgili kendimi biraz geliştirmek . kullanıcı sayım 40 adet ne onerirsiniz?

 
Gönderildi : 01/09/2010 03:19

(@hasankoroglu)
Gönderiler: 279
Reputable Member
 

Tecrübelerime dayanrak en iyisinin firewall olarak ayrı bir cihaz, Web filter olarak ayrı bir cihaz / yazılım almanı öneririm. Juniper güvenlik olayında çok iyidir. Web filtering yapma konusunda bazı problemleri var diyebilirm kendi açımdan. 40 kullanıcı için pfSense bile kullanabilirsin. Eğer sağlam bir temel atacaksan, firewall olarak Juniper, Web Filtering içinse websensi öneririm.

 
Gönderildi : 01/09/2010 04:39

(@berkem)
Gönderiler: 68
Estimable Member
 

5651 için uygunmudur peki, juniper ve checkpointi ayrıca kullanıp öğrenmek içinde almak istiyorum ama sıkıntı yapıcak bir cihazda almamak gerekir

 
Gönderildi : 01/09/2010 11:37

(@CankatDomanic)
Gönderiler: 9
Active Member
 

Firma ölçeğinizi göz önünde bulundurduğumuz zaman her çözüm için ayrı bir üretici yerine tek bir cihaz ile tüm fonksiyonları aktif bir biçimde kullanmak daha mantıklı olacaktır. Bu sebeple bir UTM çözümü yapınıza daha uygun olabilir. Size kısaca cyberoam UTM'in özelliklerini aşağıda belirtmeye çalıştım.

Sorularınız olursa bana 216 416 51 51 numaradan ulaşabilirisiniz. Yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.

 Cyberoam - Kimlik Bazlı Güvenlik Çözümü

Cyberoam UTM cihazı ağda giriş tehdidine karşı hiç açık pencere bırakmayan etkin tehdit yönetimi için gerekli ve güçlü geniş kapsamlı özelliğe sahip en iyi cins çözümleri sunar.

 - Statefull Inspection Firewall
-  Antivirus&Antispyware (http, ftp, smtp, pop3, imap ve VPN tünellerini tarar)
-  Antispam (Karantina yönetimi dahil)
-  Intrusion Prevention (3000+ özelleştirilebilir imza ile)
-  Content&Application Filtering (URL, Keyword, P2P, Tunneling, IM Filtering)
-  VPN / SSL VPN (SSL VPN Hizmeti full network erişimi sağlar ve tamamen ücretsizdir)
-  Bandwidth Management (Kullanıcı, IP ve uygulamaya göre bant genişliği yönetimi)
-  User Identity (Active Directory, Radius, LDAP MAC Local database desteği)
-  Automatic Windows SSO (Active Directory üzerine yüklenen bir ajan ile otomatik kullanıcı takibi)
-  Multiple Link, Load Balancing, Policy Routing, Dynamic Routing, PPPoE destekleri
-  High Availability (Active-Active, Active-Passive)
-  Web Tabanlı Yönetim
-  Güçlü Raporlama (On Appliance Reporting, iView Reporting Software)

 Kolay gelsin,

 
Gönderildi : 01/09/2010 19:24

(@hasankoroglu)
Gönderiler: 279
Reputable Member
 

Arkadaşın yazmış olduğu özellikler, kendisininde dediği gibi tam size göre. Bahsettiğim tüm özellikleri tek bir cihazda toplamışlar. Acizane tavsiye ederim.

 
Gönderildi : 02/09/2010 00:53

(@HarunAydemir)
Gönderiler: 154
Estimable Member
 

Selamlar,


Cankat Domaniç'in de belirttiği gibi firmanızın güvenlik alt yapısına Cyberoam markasıyla güçlü bir şekilde çözüm üretebilirsiniz. 8 katmanda güvenlik mimarisine sahip olan Cyberoam, diğer UTM'lere göre bu alanda önemli bir fark oluşturur. Bununla birlikte WatchGuard markasını da detaylıca incelemeniz de fayda var. MIERCOM bağımsız test laboratuvarında yapılan çalışmalara göre "En Kapsamlı Ağ (Network) Güvenliği" ödülünü alan WatchGuard (Detay: http://www.watchguard.tk/vitrin/3/test-edildi-ve-onaylandi-.html ), Zero Day Protection (Sıfır Gün Koruması) ve client, web, komut ara yüzlerinden yönetim özellikleriyle ön plana çıkmaktadır.

 
Gönderildi : 12/01/2011 12:59

(@vasviuysal)
Gönderiler: 7889
Üye
 

forumda cok konuşulmuştur ama kafam biraz karışık. firewall olarak isa,checkpoint ve juniper arasında kaldım. asıl yapmak istediğim site engelleme ve güvenlik. cihazları secmemem deki neden ise bunların yaygın olduğu ve kullandığımdada bunlar la ilgili kendimi biraz geliştirmek . kullanıcı sayım 40 adet ne onerirsiniz?

 

hocam bence o listeler halinde yazılan teknik dokumanlardan cok firmalardan demo isteyip sizin kendi yapınıza isteklerinize ve yapmak istediklerinize uygunmu onu kontrol edin derim 

ornegin sonicwall cihazdada juniper ssg serisindede content filter listede özellik olarak geciyor ama kullanım sekilleri cok farklı olabiliyor 

bircok cihazda ids/ips tum sistem icin tek noktada (tek kural olarak ) yapılandırılabilirken juniper ssg serisinde (srx lerde digerleri gibi nedense )

her kural icin ayri ayri ips kurallari olusturmaniza izin veriyor ve hatta her kural icin ayrı icerik filtreleri uygulayabiliyorsunuz

o yuzden madde madde yazilan ozelliker elbette onemli ama bunları kullanım sekli ve cihazın esnekliği ( kullanım yönünden )cok daha onemli bence 

 

 

 
Gönderildi : 13/01/2011 12:09

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Bu başlıkta bir sorun var, en iyi firewall diye bir şey malesef yok :). En kolay konfigure edilebilen ve teknik desteği iyi olan bir cihaz bulmalısınız, dünyanın en iyisi die bir şey olsaydı da konfigire edemedikten sonra ne işe yarardı ki ? Birçok cihazda birkaç kolay şey yapmak için taklalar atıyorsunuz biton program kuruyorsunuz vs vs, iyi bir firewall sisteminde olması gereken temel şey bir web arayüzü ve kolay anlaşılır kural tablolarıdır.

 
Gönderildi : 23/01/2011 00:51

(@Murat_Yilmaz)
Gönderiler: 25
Eminent Member
 

Kurumsal güvenlik ihtiyaçlarınız nedir. Kurum genelinde güvenlik
ilkeleri ne derece uygulanıyor? En iyi ürün firmanın ihtiyaçlarını en
üst düzeyde karşılayan üründür. Yerleşik çözüm üreteibilen bir ekibiniz var ise size pfsense i öneririm. 

 black list bazlı pfsense

black list ve kelime bazlı ipcop, endianfirewall ürünleri iyi bir doanımla iyinizi görür. 

özellikle endian firewall için temle düzeyde güvenlik ve ağ bilginiz var sie yarım saatte ayağa kaldırıp çalıştırabilirsiniz. 

  http://endianturk.org/  türkçe destek sitesi

 
Gönderildi : 19/03/2011 21:20

Paylaş: