Forum

Windows'un Şifreled...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows'un Şifrelediği Dosyaların Şifresini Nasıl Devredişi birakabilirim?

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
352 Görüntüleme
(@KerimAcar)
Gönderiler: 72
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Windows İşletim Sistemlerinde Bir Dosyayi sağ tiklatiktan sora alt kısımlarda veriyi Şifrele var.. buradan Xp işletim sisteminde bir klasor şifrelenmiş ve bu klasor içerisine girebiliyoruz ama klasor içindeki dosyaları açamiyoruz..


Normalde Klasor de ki şifreyi kaldır deyince şifre kendiliğinden ortadan kalkiyor.. ama farkettiğim bir husus var Cbox kullanici hesabi ile şifrelenmiş şuan ki kullanici adi değişik.. cbox die bir kullanici oluşturdum kaldirmaya çaliştim ama gene olmadi sürekli yetki hatasi vermekte ve içindeki dosyalar mavi renkte..


Bu klasorün şifresini nasıl devredişi birakabilirim yada verileri nasıl kurtarabilirim Windows ortaminda

 
Gönderildi : 24/04/2010 18:07

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Veri şifreleme işleminde kullanıcı SID ile yapıldığından şifrelenmiş dosyayı ancak mevcut kullanıcı kaldırabilir. Eğer aynı bilgisayar üzerinde farklı bir kullanıcı için yapıyorsanız belki encrpt açacak programlar bulabilirsiniz. Ancak bu işlem oldukça uzun sürebilir ve garantisi yoktur.

 
Gönderildi : 24/04/2010 18:20

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Merhaba,


Efs'den bahsediyorsunuz sanırım. http://www.cozumpark.com/blogs/gvenlik/archive/2009/10/31/encrypted-file-system-efs-kullan-m.aspx  makaleyi incelyebilirsiniz.


Keyifli çalışmalar.

 
Gönderildi : 25/04/2010 21:43

(@KerimAcar)
Gönderiler: 72
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Uğur Bey makalede bahsettiğiniz gibi D dizinde şifrelenmiş. daha sonra C sürücüsüne format çekilmiş Sertifika ve Şifre Kayıp.. Zaten onlar olsa Mesele Yok 🙂 Bir kaç Proğram Denedim ama onlarda işi görmediler Onlar Klasorü ve Dosyalari bile Efs li görmüyorlar, Proğramla EFS şifre koyunca Şifresini iptal edebiliyor ama Microsoftun EFS sini Kıramadilar.. İnternet üzerinde Boş kaldiğim zamanlarda araştiriyorum güzel İş görür bir Program bulursam Döneceğim..

Yinede Bilgilendirme için Tşk.Ler

 
Gönderildi : 28/04/2010 04:05

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Bu konu forumda daha önce konuşulmuştu. Ancak efs'nin yedeği alınmadıysa malesef geri dönüş yok. Farklı 3.party programlar belki işe yarayabilir, ancak bu gğne kadar geri dödüğünü görmedim ben.


Kolay gelsin.

 
Gönderildi : 30/04/2010 02:00

Paylaş: