Forum

terminallerde dosya...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

terminallerde dosya kaydedilmesini yasaklama

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
332 Görüntüleme
(@umitkocyigit)
Gönderiler: 18
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba, terminallerin local diskleri üzerinde (belgelerim, desktop vs. ) dosya (doc,xls, txt vs)


kaydedilmesini yasaklayabilecek bir programa ihtiyacımız var. tabiki lisanslı olacak.


 

 
Gönderildi : 16/04/2010 17:55

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

İyi günler, terminallerdeki işletim sisteminiz nedir? Bunu yapmak için belki programa ihtiyacınız olmayabilir, Group Policy ile uygulayabilirsiniz.

 
Gönderildi : 16/04/2010 18:09

(@umitkocyigit)
Gönderiler: 18
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

MALESEF HEPSİ  XP HOME EDITION.

 
Gönderildi : 16/04/2010 18:25

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Selam, Belgelerim 'i açın, yukarıda tools, folder options click. Use the simple file sharing checkboxı vardı onu değiştirin. C:\ sağ click properties, security tabına geçin, oradan Advanced 'a tıklayın. altta Allow inharitable permissions ile başlayan checkboxı kaldırın. Çıkan uyarıdad Copy'e tıklayın. Daha sonra MAKINEADI\Users ve MAKINEADI\Administrators olan iki grubun üzerlerine tıklayarak sırayla Full Control, Modify ve Write haklarını Edit 'e tıklayarak checkboxları temizleyerek kaldırın. Bir uyarı verecek: alt klasörlere de uygulansın mı şeklinde, OK deyip onaylayın. Bu kdr.

 
Gönderildi : 16/04/2010 18:55

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Merhaba,


Home Edition kullandığınıza göre workgroup ortamındasınız. Dosya kaydetme ve program kurma gibi işlemleri engellemk istiyorsanız bunu 3.aparty ile yapabilirsiniz.


Ayrıca, Deepfreeze kurulu olan bilgisayarımızda istenilen değişikler yapılabilir, duvar kâğıdı değişimi, bilgisayara oyun yüklenmesi, spy, worm, virüs sıkıntıları gibi.Bilgisayarımızı restart ettiğimizde bu sıkıntılar ortadan kalkacaktır. Yani bilgisayarımız her açtığımızda deepfreeze kurulu günkü gibi olacaktır. Bilgisayarda bir değişiklik yapılmak istenildiğinde ise DeepFreeze devre dışı bırakılarak istenilen ayarlar yapılabilir ve DeepFreeze tekrar aktif yapılabilir. Ek olarak sanal bir sürücü oluşturabilir ya da kullanımda olan lokaldeki partitionlardan (D,E sürücüsü gibi ) istediğimizi koruma dışı bırakabiliriz.


http://www.cozumpark.com/blogs/3party/archive/2009/02/15/deepfreeze-enterprise-kurulumu-ve-ayarlari.aspx  makaleyi incelyebilirsiniz.


Keyifli çalışmalar.

 
Gönderildi : 17/04/2010 23:51

Paylaş: