Forum

veri güvenliğ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

veri güvenliği

5 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
669 Görüntüleme
(@UgurSALMASUR)
Gönderiler: 163
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar bi ürün arıyorum bu konuda bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.öyle bir ürün düşününki ;Kim ne zaman hangi dosyaya ulaşmış,silmiş,adını değiştirmiş ve en önemlisi usb veya cd ye hangi dosyayı yazmış.gönderilen mailleri tutan eklerinde hangi dosyaların  olduğunu gösteren.kullanıcıların hangi siteye nezaman girdiğini loglayan 5651 sayılı kanunun tüm gereksinimlerini yerine getiren.Firewall olarak kullanabileceğimiz vpn yapabileceğimiz komplike bir ürün arıyoruz.amacımız şirketimizdeki bilgi güvenliğini sağlamak.bu konularla ilgili ürünleri paylaşırsanız çok sevinirim.

 
Gönderildi : 13/04/2010 19:10

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Merhaba

istediğiniz 3 loglamayı aynı ürün yapamaz.

AD e entegre olarak, kim, neyi, nerede, ne zaman değiştirdi, ekledi, sildi gibi soruların cevabını veren benim bildiğim en başarılı yazılım quest firmasının changeauditor yazılımıdır.

Aynı durum için birde exchange server için olanı var. changeauditor for exchange diye.

firewall loglaması için bir sürü ürün var bunu portalda 5651 diye aratarak ulaşabilirsiniz.

 
Gönderildi : 13/04/2010 20:15

(@UgurSALMASUR)
Gönderiler: 163
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

beni için en önemlisi  data güvenliği için usblere,cdlere ve mail eki olarak kim ne yazdı ve gönderdi  yani DLS  (Data Loss Prevention) ürünlerinde deneyimleriniz varmıdır hangisini taviye edersiniz.

 
Gönderildi : 13/04/2010 20:34

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Selam, DLP ürününü klasör ve dosya bazlı monitoring için kullanabilirsiniz, ShareAlarmPro da kullanabilirsiniz bu iş için, internet accessleri için FirewallAnaylzer kullanabilirsiniz, firewall ayırmadan hepsini izleyebilir, raporlayabilir. Real-time gösterebilir. Firewall yapınızda ISA varsa web monitor olarak GFI kullanın derim.

 
Gönderildi : 13/04/2010 21:28

(@SeckinDEMIR)
Gönderiler: 67
Trusted Member
 

Merhaba,


McAfee DLP çözümü ile monitoring ve blocking yapabilirsiniz. İşaretleyeceğiniz kritik olan bilgilerin USB,CD,Netwok,Mail,Web,FTP,P2P,MSN... yolları ile şirket dışına çıkmasını monitor ederek engelleyebilirsiniz. Yapılan işlemlere ait kanıtlar sistemde kayıt altına alınmaktadır. Ek olarak Encryption ile bu bilgiler onayladığını bir kişi ve yöntem ile şirket dışına çıksa bile şifrelenmiş olduğu için kullanılamayacaktır. Bu ve benzeri çözümler farklı markalarda da bulunmaktadır. Ek olarak belirtmiş olduğunuz "usblere,cdlere ve mail eki olarak kim ne yazdı ve gönderdi " ifadeden sanki sadece izleme yapmak istiyormuşsunuz gibi geldi. Eğer kişilerin bilgisayarlarında yapılan işlemleri (msn konuşmaları, mail yazışmaları, web'de gezdiği yerler kısaca pc'de yaptığı bütün işleri) takip etmek ve izlemek ise derdiniz o zaman farklı DLP yerine ajan yazılımları düşünmelisiniz. Örnek olarak http://www.spectorcne.com/  bu işi başarılı olarak yapan bir yazılımdır.


İyi çalışmalar dilerim

 
Gönderildi : 14/04/2010 13:20

Paylaş: