Forum

Symantec Otomatik k...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Symantec Otomatik kurulum

9 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
407 Görüntüleme
(@emrebuyukbas)
Gönderiler: 113
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Herkese iyi akşamlar ben bir konuda yardımınızı isteyeceğim değerli arkadaşlar.Symantec Endpoint merkezi yönetim olan bir sistemde domaine dahil olan makinalara otomatik kururlum ysapma gibi bir imkanım varmı.Yani makinayı domaine aldığım anda symantec otomatik olarak kurulabilğirmi ve nasıl yapılabilir.Yardımlarınız için teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 04/03/2010 01:32

(@AhmetERSAHAN)
Gönderiler: 116
Estimable Member
 

Evet makinayı domaine aldığınız zaman istediğiniz programı otomatik olarak kurulum yaptırabilirsiniz.bunun için o programın msi uzantılı olması lazım bunun bir kaç yolu var bunu kullanıcıya uygulayabilirsiniz isterseniz computera uygulayabilirsiniz..gpo software installation ile
aşağıdaki linkte güzel bir açıklama var.. bakabilirisiniz.


Link1: http://www.cozumpark.com/forums/post/27854.aspx


Link2: http://www.aykutaksu.com/group-policy-software-installation-program-kurmak/

 
Gönderildi : 04/03/2010 01:59

(@emrebuyukbas)
Gönderiler: 113
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

hocam grup policy üzerinden diyorsunuz ok.Ben o seçeneği hiç düşünmemiştim.Ama benim merak ettiğiğim mcafee gibi otomatik agentları alıpda symantecd kendini kurabilirmi.Birde bu işlem haliyle networkü kasacağa benziyor.Birde kurulu olan makinaları geçebilme gibi bir şansımız olabilirmi.Ve hocam teşkkür ederim. saolun.

 
Gönderildi : 04/03/2010 13:15

(@OnurARABACI)
Gönderiler: 389
Reputable Member
 

Symantec Enpoint ile ilgili makalelerde nasil deploy edilecegi anlatiliyor.

http://www.cozumpark.com/blogs/3party/default.aspx

 
Gönderildi : 04/03/2010 14:16

(@emrebuyukbas)
Gönderiler: 113
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Bu makalelerin hepsine baktım zaten.Orada makaleleri dikkatli okursanız manual deploy lar mevcut otomatik agentlı deploylar mevcut değil.Mcafee merkezi yönetiminde bu tür bir agentlı kurulum var ama symantecde bulamadım.Eğer domaine entegre etmiş olsaydım ok domaine dahil olan makinalar pat pat merkezden deploy edebilecektim ama domaine entegre olmadığı için böyle bir sıkıntı var bunun otomatik nasıl aşabilirim onu merak ediyorum.

 
Gönderildi : 04/03/2010 14:21

(@OnurARABACI)
Gönderiler: 389
Reputable Member
 

Client install package bolumunden deploy edecegin paketi olustururken (export) "create a single exe file for this package" secenegini pasif hale getirirsen olusan kurulum paketinin icinde msi uzantili (Symantec AntiVirus.msi) dosyasini yukarida Ahmet Bey'in tarif ettigi sekilde gpo ile deploy edebilmen gerekir.

 
Gönderildi : 04/03/2010 14:36

(@emrebuyukbas)
Gönderiler: 113
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Benim niyetim GPO dan deploy değil symantec üzerinden domain  yapısı olmadan deploy edebilmek.GPo da ederim onda bir sıkıntı yok

 
Gönderildi : 04/03/2010 15:03

(@ugurburma)
Gönderiler: 1973
Üye
 

Önce yükleme paketini oluşturuyorsunuz. Sonra Endpoint menüsünde soldaki kısımda Clients kısmını seçin gelen ekranda Find Unmanaged Computers kısmına girin.  Burada IP Address Range ile IP aralığı tanımlayarak arama yaptırabilirsiniz veya sadece computer adı yazarakta arayabilirsiniz. Fakat yetkili bir kullanıcı adı şifre ve Domain Adı yazmanız gerekiyor. Arama bittikten sonra size antivirus yüklü olmayan bilgisayarların listesi gelecek. Buradan istediğiniz bilgisayarları seçiyorsunuz, yükleme paketi, yükleme seçeneği ( katılımsız, sessiz vs.) bilgilerini girip başlatıyorsunuz.

 
Gönderildi : 04/03/2010 19:54

(@emrebuyukbas)
Gönderiler: 113
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Hocam teşkkür ederim öncelikle.Şimdi ben o işlemi yapıyorum ama oda manual siz ip aralığını girip taratıyorsunuz ayrıca denedinizmi bilmiyorum bu yöntemle eski symantec yüklü olan eskiden kastım 9 versiyonları makinelerde internete çıkamama gibi sıkıntılar çıkıyor sonra scriptle uğraşıyosunuz karşıdaki virüs programını kaldırmaya.Benim anlatmak istediğim mesela mcafee de örneğin iç anadolu bölgesi atıyorum konya merkez bina da bir tane süper agent makina belirliyorsunuz.24 saat açık o makina agentları dağıtıyor o bölgedeki makinada oradaki süper agentı biliyor ana makina bu şekilde bir yapı olabiliyormu süper agent belirleyim symantec olmayan makinalara otomatik olarak kurucak tabi eğer symantec agent kullanmıyor dimi yalnış bilmiyorum.

 
Gönderildi : 04/03/2010 21:06

Paylaş: