Forum

Server larda Bazı S...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Server larda Bazı Servisler Kendi Kendine Duruyor.

4 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
1,103 Görüntüleme
(@YUSUFALBAYRAK)
Gönderiler: 131
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

 

Server larda bazı servisler kendi kendine duruyor. Sunucu servisi durduğunda server a ulaşamıyorum. Elle başlattığımda düzeliyor. Hatta bazı PC lerde aynı sorun ile kaşılaşıyorum. PC yi domainden atıp tekrar aldığımda düzeliyor. Virüs olma ihtimali yüksek. Daha önce böyle bir sorun ile karşılaşıp çözümünü bilen var mı?

Server larda Nod32 yüklü. Herhangi bir virüs uyarısı vermiyor.

 
Gönderildi : 07/09/2009 15:44

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merahaba,


Olay görüntüleyice herhangi bir hata kodu yok mu ? Virüs olma ihtimali yüksek diyorsunuz Nod32 yüklü virüs uyarısı vermiyor diyorsunuz. Burada bir çelişki var. Eğer antivirus programına güvenmiyorsanız online virüs tarama işlemi yaptırarak sisteminizde virüs olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Ayrıca mevcut sisteminizin güncellemelerinin tamamını yapınız.


Sistemininizde hangi servislerin stoplandığını ve bağımlılıklarını kontrol ediniz. Bağımlılıklarından biri problemli ise mevcut servis stoplanır. Çözüm yollarından biride hangi servis stoplanıyorsa o servisin özelliklerinde ilk daha ve son daha ayarlarında servisi yeniden başlat süre olarak 1 dk. verebilirsiniz.


 

 
Gönderildi : 07/09/2009 15:55

(@bariscagri)
Gönderiler: 58
Estimable Member
 

Bende Celiskili Buldum Fakat.


1)Nod32yi Virusden Suphelendikten sonra mi kurdunuz?


2)Nod32nin guncellemesini nasil yapiyorsunuz? Pcler Localinden mi guncelleniyor yoksa paylasimdan mi?


3)Sistemde FileServer Var mi? Bunun Uzerinde Pclere Kisa Yol atilmis Bir program bariniyor mu?


 

 
Gönderildi : 15/09/2009 02:18

(@ErenSARISALTIK)
Gönderiler: 890
Noble Member
 

Servis durmaları,domainde kullanıcının kitlenmesi,networkten düşmesi durumlara genellikle casus yazılımlar sebep olur.Bunun için Spyware Doctor ile networkteki pcleri ve serveri tarayabilirsiniz.Kaspersky nin son sürümünü sitesinden indirip,full tarama yapabilirsin.Bu gibi sorunlar için bir kaç gününüzü uykusuz geçirmeniz gerekebilir ama sonuca ilerlemek için öncelikle tespit sonrasında çözüm üretmeniz gerekmektedir.

 

Kolay Gelsin,

 

 
Gönderildi : 15/09/2009 02:47

Paylaş: