Forum

Rapid SSL Güve...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Rapid SSL Güvenlik Uyarısı sorunu

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
711 Görüntüleme
(@sercansanli)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

arkadaşlar size bir sorunu izah etmek istiyorum. Bir müşterimin sitesinde ssl sertifikası kurulu ancak ödeme sayfasına geldiğinde yani "https://..." sayfasında firefox ya da internet explorer dan bir uyarı geliyor.

[url= http://img239.imageshack.us/img239/7748/sslsorun.th.jp g" target="_blank">http://img239.imageshack.us/img239/7748/sslsorun.th.jp g"/> ][/url]

"Bazı şifrelenmemiş bilgiler içeren sayfaya girmek istediniz. Burada vereceğiniz bilgilere 3.şahıslar kolayca erişebilir."
 
gibi bir uyarı geliyor. Bu sorun nedendir?Çözüm üretecek arkadaşlar varsa çok sevinirim . . .  şimdiden teşekkür ederim . . .

 
Gönderildi : 15/07/2009 12:49

(@rahmidilli)
Gönderiler: 2458
Famed Member
 

Merhabalar,

Herhangi bir problem yok. Browser sizin tamamen şifrelenmiş bir sayfada olmadığınızı bazı bölümlerin ssl olmadığını söylüyor.

 
Gönderildi : 15/07/2009 18:54

(@serkangencel)
Gönderiler: 9
Active Member
 

Merhaba Sercan,


Öncelikle bu bir sorun değil sadece uyarıdır. Siten http://www.web.com olsun. Web sitene http://web.com şeklinde girenler uyarı alır ve hatta bu uyarı sitene giren ziyaretçinin kaçmasına sebep olur. Bu en çok karşılaştığımız vakalardan birisi olduğu için öncelikli olarak yanıtlama gereği duydum.


Senin dediğin duruma gelince;


Sayfan http://www.web.com şeklinde(adres çubuğunda) ve sayfa içerisinde https:// ile başlayan öğeler(script, object, image v.s) var ise sorun yok. Ama ekran görüntüsünü gönderdiğin hata için https://www.web.com şeklinde girildiğinde sayfanda http:// ile başlayan öğe varsa bu tarayıcı sana bu mesajı verecektir. Sayfanın kaynak kodlarını inceleyerek http ile başlayan öğeleri https ye çevirebilir veya bu öğeleri yerel hale(img src=image/example.jpg gibi) getirmeyi deneyebilirsin.


İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 17/01/2010 05:48

Paylaş: