Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Vmware appliance hk

7 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
380 Görüntüleme
(@gokhanyasar)
Gönderiler: 95
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba

Vmware 6.0 kullandığım sistemime replikasyon için sıfırdan appliance 6.1.0 deploy ettim.  https://xx.com:5480 web üzerinden de ayarları yaptım.

Sorum şu : vmware web client girdiğimde home ana ekranında VSphere Replication simgesi yok. İkon olsun ki replikasyon başlatayım.

 
Gönderildi : 20/10/2019 11:12

(@tayfundeger)
Gönderiler: 1895
VMware Guru
 
Gönderen: @gokhanyasar

Merhaba

Vmware 6.0 kullandığım sistemime replikasyon için sıfırdan appliance 6.1.0 deploy ettim.  https://xx.com:5480 web üzerinden de ayarları yaptım.

Sorum şu : vmware web client girdiğimde home ana ekranında VSphere Replication simgesi yok. İkon olsun ki replikasyon başlatayım.

Merhaba, 

vSphere replication'in bazi sürümlerinde belirtmis oldugunuz problem yasaniyor. Hangi surumu kullaniyorsunuz? Vcenter server ve vsphere replication surumlerini build number ile birlikte yazabilir misin? 

Tayfun DEĞER
Cisco Champions, vExpert, VCP4/5/6, VCP5-DT, VCP-Cloud
https://www.tayfundeger.com
Mail: [email protected]

 
Gönderildi : 20/10/2019 11:38

(@gokhanyasar)
Gönderiler: 95
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

@tayfundeger

appliance sürüm: 6.1.0.12929 Build 3656323

vsphere Version 6.0.0 Build 14406112

 
Gönderildi : 20/10/2019 11:42

(@tayfundeger)
Gönderiler: 1895
VMware Guru
 
Gönderen: @gokhanyasar

@tayfundeger

appliance sürüm: 6.1.0.12929 Build 3656323

vsphere Version 6.0.0 Build 14406112

Merhaba,

vCenter Server 6.0 Update 3j kullanıyorsunuz ancak kullandığınız vSphere Replication vCenter Server ile uyumsuz. vSphere Replication 8.2 kullanabilirsiniz veya mevcut sürümü vSphere Replication 8.2'ye upgrade edebilirsiniz.

Aşağıda uyumluluğu görebilirsiniz.

https://www.vmware.com/resources/compatibility/sim/interop_matrix.php#interop&2=&509=

Teşekkürler.

Tayfun DEĞER
Cisco Champions, vExpert, VCP4/5/6, VCP5-DT, VCP-Cloud
https://www.tayfundeger.com
Mail: [email protected]

 
Gönderildi : 20/10/2019 14:06

(@gokhanyasar)
Gönderiler: 95
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Hocam zaten ortamda appliance 6.1.1 vardı. Replikasyon sunucuda bir problem olduğu için sıfırdan kurulum yaptım. 10 gün öncesine kadar çalışıyordu sistemimiz.

 
Gönderildi : 20/10/2019 18:16

(@gokhanyasar)
Gönderiler: 95
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

@tayfundeger

Ayrıca yukarıda belirttiğim site'ın, replikelerin ulaştığı diğer site da aşağıdaki yapı mevcut. web client tarafında vsphere replikasyon ikonu var ve connect duruma.

Vsphere Version 6.0.0 Build 4514981

Appliance Version: 6.1.0.12929 Build 3656323
 
Gönderildi : 20/10/2019 18:28

(@tayfundeger)
Gönderiler: 1895
VMware Guru
 
Gönderen: @gokhanyasar

@tayfundeger

Ayrıca yukarıda belirttiğim site'ın, replikelerin ulaştığı diğer site da aşağıdaki yapı mevcut. web client tarafında vsphere replikasyon ikonu var ve connect duruma.

Vsphere Version 6.0.0 Build 4514981

Appliance Version: 6.1.0.12929 Build 3656323

Başka bir site'in çalışması sorun olmayacağı anlamına gelmiyor. 6.x versiyonlarında belirtmiş olduğunuz problem sıklık ile yaşanıyor.  Eğer upgrade etmek istemiyorsanız SSL 'i tekrar generate edin ve ardından power off / power on işlemini yapın.

Tayfun DEĞER
Cisco Champions, vExpert, VCP4/5/6, VCP5-DT, VCP-Cloud
https://www.tayfundeger.com
Mail: [email protected]

 
Gönderildi : 20/10/2019 23:16

Paylaş: