Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] VCenter Server Versiyon Durumu ve Memory Hatası

8 Yazılar
3 Üyeler
3 Reactions
863 Görüntüleme
(@doktorteknik)
Gönderiler: 15
Eminent Member
Konu başlatıcı

Merhaba,

Host ESXi 8.0 kullanıyorum. VMware-VCSA-all-8.0.0-20920323.iso ile kurulmuş VMware vCenter Server kullanıyordum ve sanıyorum güncelleme yapmadığım için servisleri durdu ya da bir şekilde çöktü. Bunun host ile ilişkisini keserek ortamdan kaldırdım.

Customer Connect web sitesinden lisansımla son güncel versiyon VMware-VCSA-all-8.0.1-22088981.iso indirip tekrar kurdum. Sorunsuz kurulumu yaptım, hostu ve VM'lerimi ekledim.

vCenter Server Management ekranında anasayfada Sağlık Durumu bilgilerinin yer aldığı ekranda Memory için yetersiz uyarısı almaya başladım. (VCenter Server yetersiz ve aşırı kullanım gösterirken, VM ve Host ekranlarında durum normal görünüyor.)

1

Hatayı araştırdım - https://kb.vmware.com/s/article/83824 makalesinde önerilen yolları denedim ancak herhangi bir sonuç alamadım. Başka bir forumda bunun yazılımsal bir hata olabileceğini de okudum.

VM'lerin üzerinde Updates bölümüne baktığımda hepsi güncel görünüyordu. Fakat VCenter Server'da bir farklılık vardı.

VM Hardware Compatibility başlığı altında

On VM:ESXi 5.5 and later (Version 10)
On Host:ESXi 8.0 and later (Version 20)

olarak görünüyordu. Yeni VCenter versiyonunu kurmama rağmen vCenter Server Management - Updates ekranında kritik güncelleme gördüm ve çalıştırdım. VCenter versiyonu 8.0.2'ye yükseldi. VM ekranında, Management'ta her yerde VCenter Server versiyonunu 8.0.2 olarak görüyorum.

Ancak VM Hardware Compatibility başlığı altında bir değişiklik olmadı, sürekli %80 - %90 arasında ram kullanımı gösteriyor ve görseldeki uyarıyı vermeye devam ediyor.

VM ekranında ise VCenter tarafından 3 GB Ram kullanıldığını görüyorum. 

4

Böyle bir problem yaşayan, çözen varsa desteğinizi rica ederim.

Bu konu 2 yıl önce Volkan Verdi tarafından düzenlendi

Gönderildi : 27/09/2023 09:59
Konu Etiketleri

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3061
Illustrious Member

Merhaba

vCenter Server sürümünün (5.1) kullanılması ve bu sürümün artık desteklenmemesi nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Bu durumda, mevcut donanımınızın desteklediği en son vCenter sürümüne geçiş yapmanız önerilir. Özellikle, günümüzde vCenter Server Appliance (VCSA) tercih edilmekte ve Windows tabanlı vCenter kurulumu artık desteklenmemektedir. Donanımınızın (örneğin, Dell R710 ve R720 sunucuları) en son hangi vCenter ve ESXi sürümlerini desteklediğini kontrol ederek, uygun bir yükseltme planı oluşturmanız faydalı olacaktır.

vCenter Server 5.1 kullanırken, ESXi 8.0 hostlarına sahip olduğunuzu belirtiyorsanız, burada büyük bir uyumsuzluk problemi var.

vCenter Server 5.1 oldukça eski bir sürüm ve ESXi 8.0'ı desteklemez. VMware’in uyumluluk politikalarına göre, vCenter sürümü her zaman ESXi sürümünden daha yeni veya en azından uyumlu bir sürümde olmalıdır.

vCenter 5.1, yalnızca ESXi 5.1 ve bazı 5.x sürümlerini destekler. ESXi 8.0 ile çalışmaz.

Gönderildi : 26/02/2025 12:01
Volkan Verdi reacted

(@doktorteknik)
Eminent Member
Konu başlatıcı

@fatihkaraalioglu Cevabınız için teşekkür ederim. Hala tam olarak anlamaya çalışıyorum.

vCenter paneline girdiğimde; Memory Exhaustion on 10 hatası görüyorum. Aynı hatayı CPU içinde görüyorum.

Ekran görüntüsü 2025 02 26 134827

Sanırım vCenter'a bellek eklemem gerekiyor.

Bu ileti 2 ay önce 4 defa Volkan Verdi tarafından düzenlendi

Gönderildi : 26/02/2025 13:50

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3061
Illustrious Member

evet, Bu genellikle aşırı yüklenme, kaynak yetersizliği veya donanım uyumsuzluklarından kaynaklanır.

Gönderildi : 26/02/2025 18:09
Volkan Verdi reacted

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4763
Co-Helper

Bu çalıştırdığınız gerçek bir sunucu mu?
Muhtemel sizde donanım ile kullandığınız sürümün uyumsuzluğu var, cpu support'u yoksa o bellek hatalarını da görürsünüz.

Bu arada hoşgeldin Fatih hocam 🙂 yakıyorsun ortalığı.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 26/02/2025 19:48

(@doktorteknik)
Eminent Member
Konu başlatıcı

Merhaba,

Evet bu çalıştırdığım gerçek bir sunucu. Kaynaklarını yükseltmek için kapattım. Kapatırken bazı swap dosyalarını bulamadığı konusunda hata aldım ama bir süre sonra kapandı. RAM ve CPU yükseltmesi yaptım. Tekrar çalıştırdım. "Failed to start flush journal to persistent storage" hatası verdi. Şu an ki durum ekran görüntülerinde olduğu gibi.

Storage alanlarımda yer sorunu yok.

Yönlendirmelerinizi rica ederim.

Ekran görüntüsü 2025 02 26 202655
Ekran görüntüsü 2025 02 26 205227

Gönderildi : 26/02/2025 20:58

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4763
Co-Helper

Muhtemelen dosya sistemi yada disk hatası var. O storage log içerisinde ne olduğu yazar. 
Önce durumu anlamaya çalışın sonra;
https://knowledge.broadcom.com/external/article/326323/failed-to-start-file-system-check-on-dev.html
Ayıca sunucuda ki raid controller'ın kullandığınız sürümle uyumunu da kontrol edin.
Hata mesajlarını chatgpt'e yazın size gerekli komut listesini dökecek.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 26/02/2025 22:05
Volkan Verdi reacted

(@doktorteknik)
Eminent Member
Konu başlatıcı

Selamlar,

Kulandığım raid controller sürümle uyumlu.

Dediğiniz gibi Chatgpt desteğiyle loglara baktım.

Şu anda vCenter çalışıyor fakat eksik tabi.

vCenter disklerinden biri bozulmuş. vSphere ve ESXi Host vCenter detaylarındaki disk listesini paylaşıyorum.

Ekran görüntüsü 2025 02 27 112822
Ekran görüntüsü 2025 02 27 112408

RAM ve CPU yükseltince değerler normale döndü.

Ekran görüntüsü 2025 02 27 095627

Şu an disk eksik olduğu için snapshot alamıyorum.

Bu sorunu verdiğiniz linkte ki kontrollerle çözebilirim sanıyorum. 

Eski yedeklerden geri dönmek bir seçenek olabilir mi?

Desteğiniz için teşekkürler.

Gönderildi : 27/02/2025 11:59

Paylaş: